Новата работна седмица започна динамично за кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов. Още рано сутринта в понеделник той инспектира монтажа на новите съоръжения за игра, които вече радват малките възпитаници на детска градина „Пролет“ в село Първенец. Михайлов беше придружен от ресорния заместник-кмет Борислав Инчев,  кмета на селото Ренета Плевнелиева и директора на детската градина Мария Запрянова.

В двора на детската градина са поставени 5  уреда, които ще осигурят безопасна игра на малчуганите. Част от тях са комбинирани и са с образователна цел.

Вече работи и обновеният кухненски блок на детското заведение.  Освен ремонта той е преоборудван и  с нова техника.

Скоро ще бъде възстановена и млечната кухня в село Първенец, видя кметът Павел Михайлов. Помещението, което вече е  реконструирано се намира в двора на детската градина, а достъпът до него е напълно улеснен, след като общината вложи средства в преасфалтиране на улица „Гладстон“.

„Грижата за децата и тяхното пълноценно развитие е сред най-важните приоритети за нас, като ръководство. За млечната кухня е извършено преустройство на помещението, като проектът е съобразен с всички съвременни изисквания по отношение на устройването и изискванията за подобни обекти“, коментира кметът Павел Михайлов.

Един от най-големите улични ремонти за това лято в Първенец е почти на финала. След подмяна на водопроводната мрежа, тротоарната настилка и положени нови бордюри, улица „Симеон“ е готова за асфалтиране.

„За жителите на селото улица „Симеон“ е изключително важна. Десетилетия обаче бяха нужни, за да са отделят средства за подмяна на водопроводната инфраструктура. Осигурихме парите, поставихме нов водопровод и улицата е напълно преобразена“, каза кметът Павел Михайлов. „При хубаво време полагането на нов асфалт ще започне до дни“, увериха пък строителите.

Обиколката на Михайлов продължи в село Марково, където започна полагането на маркировката по новоасфалтираните улици „Чайка“ и „Цар Самуил“. Заедно с Михайлов беше и кметът на селото Десислава Терзиева.

Двамата инспектираха и строителните дейности на най-мащабния ремонт за тази година - реконструкцията на улица „Източна“. Работи се по полагане на  канализационната мрежа, 2/3 от осветлението вече е изградено . Според проекта на 39 стоманени стълба ще бъдат поставени икономични LED осветителни тела на височина 8 метра. Положен е и част от първия пласт от асфалтовата настилка върху 1/3 от трасето. Строителството продължава с изграждане на водопровода и бордюрите.

„Най-важното за нас е обектът да получи положителна оценка от гражданите и гостите на Марково, защото всички работим за създаването на по-добри условия на живот за хората, облагородяването и развитието на нашите населени места“, коментира кметът Павел Михайлов.