Първи ремонтни дейности, извън гаранционния срок,  ще бъдат извършени по Пеещите фонтани, три години след като те  бяха открити. Общинската администрация е пуснала поръчка за подмяна на хидроизолацията на водната площ, която се разпростира 6500 кв.м. Цената, за която ще бъде извършен ремонтът е 180 хил. лева с ДДС.

Припомняме, че хидроизолацията на водните площи в Цар-Симеоновата градина, бе компрометирана, дни след откриването на атракцията. Още тогава големи парчета от изолацията се бяха олюпили, а общината се зае да дири кой е виновен за гафа.

Проверка от 25.02 : Хидроизолацията на Пеещите фонтани е некачествена, ще се отлепи ДОКУМЕНТСтановище от експерти до арх. Петко Прокопиев доказва вината на строителя, и оборва твърденията на кмета

Тогава проектантът арх. Петко Прокопиев показа  протоколи от проверката на строителството на фонтаните, в които се казва, че хидроизолацията не е направена качествено и се изтъкнаха четири основни дефекта.  Към това специалистите бяха на мнение, че полагането на изолацията е правена през зимата, което може да доведе до отлюпването й.

От градските власти тогава изтъкнаха, че работници са хвърляли негасена вар по водните площи, което е предизвикало дефектите.  След скандалите хидроизолацията бе ремонтирана, но явно отново тя трябва да бъде сменена.