Проблемите пред ремонта на ул. „Даме Груев” нямат край, докато градските власти се опитват максимално бързо да отворят отсечката. Както TrafficNews писа автомонтьор вкарва постоянно заповедите на Община Пловдив и район „Южен” в съда, свързани с бутането на къщата му.

Постройката от 124 кв.м се намира до кръстовището с ул. „Тодор Александров”, като вътре  се помещава бизнесът на Стефан Ковачев. Самият той има две фирми, които са регистрирани на адреса, а в жалбата си до съда той посочва, че това е единственото препитание на семейството му.  Въпреки че досега е загубил всички дела, все още има висящо такова по същината на спора, а именно за нейното премахване.  Предварителното изпълнение, което бе обжалвано от Ковачев също падна във ВАС, но все пак район „Южен” ще трябва да изчака окончателното решение по казуса.

Другият проблем, свързан с индексацията на договора с фирмата изпълнител „Парсек груп”,  се очаква да бъде решено с приемането на текущия бюджет на Община Пловдив. И макар да има средства, то ще липса фронта на работа около кръстовището с ул. „Тодор Александров”.

Ремонтът на ул. „Даме Груев” пред угрозата пак да бъде спрянАвтомонтьорът с къщата за бутане спечели дело във ВАС, но това няма да я спаси

Правят временен бюджет на Община Пловдив, за да не изпадне в колапс цялата ѝ работаПолитическата криза удря върху общините, редовен бюджет чак през лятото

„За да не стои затворена, обмисляме вариант, при който да се отваря улицата кръстовище по кръстовище, а в района на къщата и ул. „Тодор Александров” да се направи временен път. Да, той ще бъде с по една лента и временна настилка, но поне ще пуснем движението от край до край”, обясни зам.-кметът Пламен Райчев.  След като свършат делата и район „Южен” бутне къщата, от „Парсек груп” ще извършат дейностите в участък в кратък срок.

Нуждата от пускането на ул. „Даме Груев” е от витално значение за район „Южен” през летните месеци. Тогава ще се затвори целия бул. „Ал. Стамболийски”, а след това се очаква недостъпен за движение да бъде и Бетонния мост, докато трае реконструкцията му.

Започва се блокадата на Кючука – затварят част от „Ал. Стамболийски”

Затварят Бетонния мост преди пускането на пробива на гарата, но няма да го бутатРазширяват просвета на моста, градските власти ще изградят развръзките