Бетонният мост ще трябва да се затвори преди пускането на пробива под Централна гара, но  към момента той няма да бъде бутан. Това обяви кметът Здравко Димитров след последните срещи с НКЖИ.

Както TrafficNews писа от НКЖИ и „Трейс груп холд” се готвят за прехвърлянето на дейностите на пробива от северната страна, като това ще се случи около 13 февруари. Крайният срок за завършването на проекта пък е лятото на 2024 година, след като управляващият орган е дал разрешение за удължаването му.

Започва се! Подготвят част от бул. „Христо Ботев” за затваряне заради пробива на гаратаИзготвят временна организация за движение за следващите 18 месеца в зоната на Централна гара

Преди това обаче Бетонният мост трябва да бъде затворен за движение, за да бъде ремонтиран. Причината е, че от НКЖИ трябва да повдигнат линиите, а това ще направи невъзможно преминаването на влаковете.

 Пред наш репортер ръководителят на проекта инж. Иван Бакалски обясни, че е необходимо ново споразумение между Община Пловдив и НКЖИ.

„Ние ще повдигнем моста в сервитута на моста, а Община Пловдив ще направи развръзките към двете страни. Ще се опитаме максимално бързо да приключим обекта, но ще има известно неудобство за пловдивчани”, заяви инж. Бакалски.

Днес кметът обясни, че мостът така ще се ремонтира, че да не се вдига нивото, за да  се увеличи светлия просвет на моста и да минават влаковете. Според него Бетонният         мост ще бъде затворен няколко месеца.   Това обаче няма да се случи преди бъде пуснато изцяло за движение ул. „Даме Груев”.