Бившият зам.-кмет по строителството на Община Пловдив Пламен Райчев се пребори за още един акт от АДФИ. Административният съд в Пловдив окончателно  отмени глобата от 5000 лева, наложена на Райчев от Агенцията за държавен и финансов контрол. Тя бе за нередности, свързани с провеждането на обществената поръчка за строителството на Небет тепе и Източна порта, чийто стойност е над 6 млн. лева.

Според инспекторите в критериите за оценка на предложенията е имало субективни изисквания, която не дават възможност за обективното  им сравнение. Става дума за показателя П1 - Предложение за проектиране и строителство в Методиката за комплексна оценка.

И Районен съд, който  е отменил акта и Административен съд обаче са на мнение, че няма незаконосъобразност в критериите. Те съдържат задължителен и надграждащ елемент, които отговарят на ЗОП. Поради това глобата на АДФИ е била отменена.

Това е третият акт, който пада окончателно на бившия зам.-кмет. Преди седмица Административен съд отмени два друга акта по 5000 лева на Райчев – за поръчката на Колежа и снирането на 5 блока.До този момент няма нито един потвърден акт от общо 13—те, които бяха написани от АДФИ към  отговорника по строителството в миналия мандат.

Съдът отмени два акта на Пламен Райчев от АДФИ за Колежа и санирането на 5 блокаБившият зам.-кмет на Пловдив бе санкциониран с по 5000 лева от финансовата инспекция