Общинските съветници гласуваха смяна на временния директор на Онкодиспансера в Пловдив като замениха д-р Пламен Фотев с доц. Тихомир Дерменджиев.

Предложението бе прието с 34 гласа „за“ , 10 „против“ и 4 „въздържали се“.

Дебатът за смяната се концентрира не толкова върху самата рокада, а за начина по който бе входирано предложението, като то бе в извънреден порядък. Не малко въпроси бяха отправени и затова кога най-после ще се проведе конкурс за директорското място.

Кметът Здравко Димитров заяви, че в най-кратки срокове той ще бъде проведен, но преди това трябва да мине наредба през общинския съвет, която е за общинските предприятия и дружествата, които имат общинско участие. Самата наредба ще бъде гласувана днес, като това означавам че след две седмици документално може да бъде стартиран конкурсът.

Припомняме, че предложението за смяната на д-р Фотев е входирано от групата на „Кауза Пловдив” и се очаква да влезе в извънреден порядък. Групата предлага  временно постът да поеме доц. Тихомир Дерменджиев. Последният завърши на второ място на конкурса за шеф на КОЦ – Пловдив след проф. Марияна Янева. Заради протестите и напрежението новият директор така и не бе избран на сесията през септември 2020-а