9-годишната Валерия от Украйна, която на 3 юни изчезна на път за училището си в Германия, е открита мъртва в гора край град Дьобелн, провинция Саксония, съобщи „Билд“.

Бащата на момичето, който защитава родината си на фронта срещу Русия, коментира преди седмица, че най-вероятно дъщеря му е била отвлечена и чрез видео послание помоли похитителите на момичето да го освободят.

32-годишният Роман Г. остава да се бие срещу войските на руския президент Владимир Путин в родината си, докато съпругата му и двете им деца заминават за Германия. Бракът на родителите се разпада по време на войната.

„Исках да помогна. Но докато рискувах живота си тук и защитавах страната си, не можах да защитя детето си. Чувствам се толкова безсилен“, заяви украинецът след изчезването на дъщеря си.

Разследваният показват, че 9-годишната Валерия е била убита. Предполагаемият извършител е молдовски гражданин, задържан е в ресторант в чешката столица Прага, около 10:15 часа, на 14 юни, посочва „Билд“. Чешката полиция потвърждава ареста.

Според германското издание следите на издирвания водели до малкия чешки град Млада Болеслав, който се намира на около 50 километра североизточно от Прага. Имало данни, че Андрей – първото име на мъжа, последно е отсядал там, както и каква е колата, която е шофирал.

„Можем да потвърдим, че нашите германски колеги са се свързали с нас и работим интензивно по случая“, коментира Ирена Пиларшова, говорител на полицейския щаб в Чехия преди дни.