Фразата „временните неща са най-постоянни” се изпълва най-много със смисъл от поста на обществения посредник на Пловдив. Вече пета година Борислав Стаматов е изпълняващ длъжността, а по всичко личи, че той ще продължи „временно” да е временен началник на тази институция.

Днес общинските съветници отново не успяха да съберат нужното мнозинство за излъчването на обмудсман. Това е втори конкурс в рамките на три месеца, който завършва по идентичен начин. Въпреки че старейшините този път можеха да гласуват за повече от един кандидат, никой отново не събра квалифицираното мнозинство от 34 гласа.

Първият класиран от комисията този път  доц. Христо Паунов получи 5 гласа от 51 общински съветници. Бившият председател на Общинския съвет Савина Петкова взе 29 гласа, Георги Величков – 9, Лариса Кътова – 7. Временният омбудсман Борислав Стаматов получи 0 гласа.

Т.е. нито един общински съветник, въпреки безкрайната палитра от политически формации и хора в местния парламент, не смятат, че Стаматов е подходящ за този пост.

Въпреки това той остава на него, като временен.  Така имаме парадокс, при който един пловдивски управленец, който се избира от местния парламент, няма дори един глас подкрепа от същия този орган.

Комисия от общинари избра нов фаворит за омбудсман на ПловдивДоц. Христо Паунов е класиран на първо място преди гласуването в Общинския съвет

Пловдивският омбудсман работил като за трима, смята заплатата си за неадекватнаБорислав Стаматов дръпна 5-минутна реч, в която хвърли суперлативи за собствената си работа