Лек автомобил се взриви на Коматевския възел. Колата е избухнала в пламъци, а в последствие са се чули и няколко поредни взрива. По първоначална информация автомобилът е превозвал бутилки с кислород, като след катастрофрата все още е имало изтичане.

Кола се взриви на Коматевския възелПокривът е излетял в съседен двор

Кратка разходка из кварталите на Пловдив може да бъде като пътеводител за незаконно строителство по фасадите на сградите. През годините е имало десетки примери за странно усвоени тераси, помещения и всякакви други намеси.  Заради масовото „усвояване” на терасите преди няколко години законодателят реши проблема с тях, като направи процедурата изключително проста. Ако искаш да остъклиш терасата си – взимаш разрешение от етажната собственост и го декларираш в Общината.

Уволненият полицейски шеф Виктор Празов с незаконна тераса в Кючука, присвои общински имотРайон „Южен” започна проверка, пускат предписание за незаконно строителство

По време на представянето на бюджета на Пловдив за 2022 година кметът Здравко Димитров заяви „Дайте ми 1 млрд. лева и ще направя чудеса за Пловдив”. Само няколко седмици по-късно една от водещите консултантски агенции в страната представи фундаменталния за развитието на града „План за интегрирано развитие на Община Пловдив”/ПИРО/. Компанията „БИМ констултинг” повече от година работеше върху проекта, с който трябва да се намери финансиране за модернизацията на Пловдив.

Пловдив ще се „модернизира” с планове от друга епоха, новите жилищни гета – неизбежниПИРО трябваше да даде отговори за развитието на града,но единствено обобщи хаотични проекти на Общината

Широко усмихната и с нова прическа, дизайнерката Миглена Каканашева-Мегз дойде в пловдивския съд и поиска да сключи споразумение по отношение на катастрофата, предизвикала през април 2019 година.

Усмихната и с нова визия: Мегз дойде в пловдивския съд, за да се извини„Много съжалявам за случилото се. Искам да се извиня на баба Станка", разкая се дизайнерката

Благотворителен концерт и изложба организират в 170-годишната църква „Св. Харалампий“ в Храбрино. Събитието ще бъде открито на 2 април, в 11:00ч. пред кметството в селото. Със събраните средства ще се спасят стенописите на храма, пострадали от неумолимия ход на времето. Какво е довело до идеята разказва пред репортера на TrafficNews Соня Желязкова Таня Бобчева.

Плесен прояжда Богородица в църквата на Храбрино, събират средства за спасителен ремонт на покриваС изложба на картини ще се търсят средства за стенописите, които се рушат заради непрестанните течове от покрива на сградата

Спецакция срещу агенти на българското контраразузнаване тече в сградата на Държавната агенция "Национална сигурност" в София. 

Радев: ДАНС има здрава имунна система, за да не допуска шпиониДори да искаме да дадем, нямаме оръжие за Украйна, каза президентът

Ваньо Алексиев е първият българин, който се сдоби с "Ламборгини Сиан”. Новата кола на транспортния бос струва 5 млн. лева и то във фабрични му вид. Предполага се, че с добавянето на всички екстри, цената на автомобила ще доближи 7 млн. лева. Ламборгинито е с цели 819 конски сили идващи от 6,5 литров V12.

Транспортен бос си купи кола за 7 милиона леваВаньо Алексиев е първият българин, сдобил се с "Ламборгини Сиан”

На тържествена промоция Фармацевтичният факултет на Медицински университет – Пловдив връчи дипломите на 118 магистри по фармация. Официални гости на тържеството бяха представители на академичното и деканското ръководство. 

118 магистър-фармацевти с дипломи от МУ-ПловдивЗа първи път от 2 години във висшето училище се организира присъствена промоция

Пловдив е на осмо място по концентрация на престъпленията в България за изминалата година, сочи доклад от дейността на министерството на вътрешните работи за изминалата година. За 2021 година МВР отчита, че под тепетата са извършени 1216 престъпления на 100 000 души население.

Пловдив дели четвърто място по убийства за година, на осмо място е по престъпления у насПод тепетата са извършени 1216 престъпления на 100 000 души население

Иван Демерджиев отрече да е назначен за заместник-министър на вътрешните работи. Това се случва седмица след официалното съобщение за назначението от Министерският съвет. В официална позиция, изпратена до медиите, Демерджиев казва, че действително е водил разговори за поста с изпълнителната власт, но в крайна сметка е решил да не заема длъжността.

Демерджиев отрече да е поемал поста зам.-министър в МВРТова се случва след официалното съобщение на Министерски съвет

Георги Петков от пловдивското село Патриарх Евтимово застана пред съда с повдигнати две обвинения по повод катастрофа със загинал, в която той не е участвал пряко.

Мъж от пловдивско село се изправи пред съда заради смърт след запойГеорги Петков е дал колата си на пиян шофьор и последвала тежка катастрофа

1 176 са новозаразените с COVID-19 лица у нас през изминалото денонощие. От тях 547 са установени с PCR, а 629 - с бързи антигенни тестове. 66,41 % от новите случаи, доказани за последните 24 часа, са на лица, които не са ваксинирани.

Лекар и ученик са сред заразените в Пловдив14-дневната заболеваемост е 205,43 на 100 000 души население

Посолството на САЩ у нас се разграничи от меморандума за милиард долара за зелена енергия и алтернативни източници на газ, който подписаха преди седмица българското правителство и инвестиционния фонд Gemcorp. В предаването "Лице в лице" водещата изчете имейл от посолството на САЩ, в който се посочва, че търговският аташе на САЩ не е присъствал на подписването на меморандума.

Посолството на САЩ се разграничи от меморандума с GemcorpЗад фонда Gemcorp прозира руският олигарх Алберт Авдолян

Преговорите с Русия продължават, но засега са само „думи без конкретика”. Това коментира президентът на Украйна Володимир Зеленски. За предполагаемото изтегляне на руските сили от Киев и Чернигов той каза: „Знаем, че това не е изтегляне, а последиците от изтласкването. Но също така виждаме, че Русия сега концентрира силите си за нови удари в Донбас и ние се подготвяме за това”, обясни украинския президент.

Зеленски: Преговорите засега са само думи без конкретикаТой благодари на Белия дом за допълнителната помощ

Руският президент Владимир Путин подписа указ, според който т.нар. недружелюбни държави плащат природния газ в рубли от 1 април, предаде ТАСС и публикува пълния текст на документа. Ако не плащат или плащат в чуждестранна валута, ще им бъдат спрени доставките.

Путин разпореди за газа: плащаме в евро, Газпромбанк ги превръща в рублиНе става ясно обаче какъв ще е курсът

Руските войски са започнали да напускат атомната електроцентрала в Чернобил, след като войниците са били облъчени със значителни количества радиация при копаенето на траншеи на силно радиоактивен терен, съобщи държавната енергийна компания на Украйна, цитирана от Асошиейтед прес.

Руските войски напускат АЕЦ "Чернобил", били силно облъчени с радиацияТе са се изтеглили и от близкия град Славутич

Жители на кв. „Коматево“ се разпореждат със Закона за движение по пътищата сами, научи TrafficNews. Анонимен гражданин тайно свалил един от ключовите знаци за забранено паркиране в квартала и с това отключил забравения проблем на улица „Захаридово“.

В Коматево се разпореждат с движението, знак изчезна безследно за втори пътОт ОКТ отново ще възстановят щетите

Междублоково пространство в квартал Столипиново отново се превърна в незаконно сметище. Живеещи в блока на улица "Сокол" 20 сигнализираха TrafficNews, че имат сериозен проблем. 

 

Отново незаконно сметище пред блок в Столипиново, изчистиха го за по-малко от денЖивеещите в квартала сигнализират за ужасна миризма