Междублоково пространство в квартал Столипиново отново се превърна в незаконно сметище. Живеещи в блока на улица "Сокол" 20 сигнализираха TrafficNews, че имат сериозен проблем. 

Децата играят сред боклука. Ние не можем да си седнем пред блоковете от миризмата”, коментира читателят ни. 

Медията ни се свърза с ОП „Чистота“. Оттам заявиха, че извозват отпадъци всеки ден, но мястото постоянно се превръща в сметище.

“След подадения от TrafficNews сигнал от рано тази сутрин започна разчистване на поредното нерегламентирано сметище на ул. „Сокол“ в квартал „Столипиново“, заяви директорът на ОП „Чистота“ Димитър Георгиев.  

Само преди няколко месеца пространството е почистено основно, като с помощта на тежка техника са били събрани тонове отпадъци. Сега отново се използват челни товарачи и самосвали. Въпреки мобилизацията на техника и хора се очаква почистването да продължи и утре. Каруци и бусове превозват и изхвърлят тук смесен битов отпадък и от други места в квартала.  

Затова от „Чистота“ призовават гражданите да сигнализират на тел. 112, ако забележат нерегламентирано замърсяване. Освен ул. „Сокол“ в „Столипиново“ има още много пространства, където редовно се образуват нерегламентирани сметища. За да бъдат премахнати, в квартала работи тежка техника и в почивните дни.