Жители на кв. „Коматево“ се разпореждат със Закона за движение по пътищата сами, научи TrafficNews. Анонимен гражданин тайно свалил един от ключовите знаци за забранено паркиране в квартала и с това отключил забравения проблем на улица „Захаридово“.

Припомняме, че преди година медията ни писа за казуса, който създаваше предпоставки за инциденти. Скоро след това Общината възстанови мистериозно изчезналия знак, който забранява опасното паркиране на завоя.

В Коматево паркират където им падне, пречат на движението и видимосттаВ трафика се налага да се изчакваме по 10 минути, заради паркирани на платното коли, възмущава се читател

„Колите, паркирани пред автосервиза, наистина намаляха и няколко месеца преминаването през опасния участък ставаше горе-долу нормално. Но всичко това траеше само за 5 месеца. От известно време колите, заели платното, са в пъти повече“, сигнализира читател на TrafficNews. Той коментира още, че има и два огромни камиона, които запречват тотално достъпа до тротоара.

Оказва се, че от известно време някой „буден“ гражданин е решил да се справя с липсата на паркоместа, като собственоръчно премахнал поставения от ОКТ знак.

Явно, на когото му пречат поставените забранителни знаци, може спокойно да ги реже и премахва. В този случай това става за втори път“, коментира читателят ни.

От ОП „Организация и контрол на транспорта“ заявиха, че премахването на знака не е дело на техни служители, но той ще бъде възстановен.