Широко усмихната и с нова прическа, дизайнерката Миглена Каканашева-Мегз дойде в пловдивския съд, за да се извини за катастрофата, която причини през април 2019 година.

Къде е Мегз? Дизайнерката предпочете Дубай, вместо да отговаря пред съдаСъвсем очаквано Миглена Каканашева-Мегз не се яви в съдебната зала

Адвокатката на Мегз Светлана Паскалева заяви, че дизайнерката специално е дошла от Дубай и иска делото да се реши днес, след което отново заминава за екзотичната дестинация.

В залата присъстваха и пострадалата пенсионерка Станка Ангелова, заедно със съпруга си Ангел и сина ѝ Иван. Мегз беше дошла с майка си. Членовете на двете семейства трябваше да свидетелстват по делото, но не се стигна до там.

Страните пожелаха да сключат споразумение помежду си и процесът да приключи по най-благоприятния начин на всички.

След Дубай: Мегз се снима в Индия, докато я чака съд в ПловдивВъпреки отсъствието и, днес процесът срещу нея стартира

Припомняме, че Станка Ангелова е конституирана като граждански ищец и пожела обезщетение от 7000 лева за причинените и вреди.

„Много съжалявам за случилото се. Искам да се извиня на баба Станка, затова което претърпя заради мен. Признавам се за виновна и съм съгласна да заплатя за вредите, нанесени от катастрофата”, каза Мегз обръщайки се към възрастната жена.

След кратък разговор относно параметрите на сделката, съдът одобри споразумението и определи крайното си решение.

Миглена Каканашева получи общо наказание от 8 месеца условно лишаване от свобода, с 3 години изпитателен срок и 500 лева глоба. Освен това, тя трябва да заплати и 7000 лева обезщетение на Станка Ангелова, 580 лева разноски по делото и 280 лева държавна такса. Шофьорската книжка на дизайнерката също ще бъде отнета за 10 месеца.

Припомняме, че катастрофата се случи на 8 април 2019 година в град Раковски. Тогава, дизайнерката не спряла на знак „Стоп” и отнела предимството на лек автомобил „Хонда“.

71-годишната тогава Станка Ангелова е пострадала и настанена в болница за лечение. Според държавното обвинение Каканашева е предизвикала инцидента, като не е спряла на знак Стоп, отнела е предимството на другата кола и така е последвал сблъсъка. С действията си зад волана Мегз е причинила средна телесна повреда на пътничката в ударената кола.

Освен всичко това, по време на произшествието, дизайнерката е изтърпявала административно наказание – лишаване от свидетелство за управление на МПС.

Спрямо Каканашева е било повдигнато обвинение, което през юли миналата година беше частично прекратено. Както TrafficNews още тогава съобщи, първоначално тя е била подведена под отговорност за това, че е причинила средна телесна повреда след управление на моторно-превозно средство без нужната правоспособност.

Оказва се обаче, че правната квалификация е била неточна, тъй като „неправоспособност” се отнася за лица, които никога не са имали книжка, отнети са им всички контролни точки или орган на реда е издал заповед за отнемане на правоспособността.

Мегз застава пред съда 2,5 години след катастрофата, предизвикана от нея в РаковскиПри инцидента тежко пострада 71-годишна жена