Общинският съвет в Пловдив ще гледа нова регулация на имотите западно от Гребната база, където са къщите на бизнесмена Максим Митков. Преди няколко месеца ОбС прие нова регулация на уличната мрежа в зоната,  като неизградената улица ще бъде изместена, за да може Митков да окрупни имотите, които  притежава.

Той ще получи парцел от 2,2 дка, а срещу него Община Пловдив ще получи имот от 3,2 дка. Въпреки че оценките на двата имота са по 1 млн. лева,  градските власти ще получат близо 1000 кв.м повече земя, която ще бъде обособена в зелена зона.

На последната сесия стана ясно, че е направена фитосанитарна оценка на цялата дървесна растителност в зоната като е станало ясно , че при старата улична регулация, ще бъдат изсечени 17 ценни дървесни видове , между които и вековни дървета. При новата регулация , пътят ще засегне единствено саморасляци и дървета в лошо състояние.

От предложението се вижда, че имотът, който ще получи Митков ще бъде със занижени строителни показатели – кинт 0,4, височина до 9 метра и 30% застрояване и при 70% озеленяване.  Адвокатът на Митков тогава заяви, че в имота ще бъде построена една къща, която е за семейството му.

Митков ще изгради и изцяло за своя сметка  новата улица, както и ще облагороди и залеси зоната.  Бизнесменът и семейството му притежават две фамилни къщи в района на Гребна база. Преди няколко години предприемачът закупи и съседния терен от 17 декара , който бе в активите на "Пълдин тур инвест" , за да избегне евентуално застрояване. По същата причина той е купил и терена, върху който бе разположен бившият хотел "Джия бийч", където също имаше инвестиционни намерения за строеж. 

Местят улица край Гребната база, за да може пловдивски бизнесмен да вдигне къщаМаксим Митков изгражда със свои средства бъдещата пътна инфраструктура

Отиде си култовият ресторант "Джия бийч", на негово място вдигат апарт хотелЕдно от любимите места за сватби на пловдивчани вече не съществува