Общинският съвет в Пловдив отхвърли предложението на зам.-кмета Стефан Стоянов да се даде стола на ОУ „Райна Княгиня” на фирмата „Фууд Деливъри Експрес” за 3 години. Предложението  се гледа на извънредната сесия, като то е било на база на конкурс , проводен през месец август. На него се е явила единствено компанията, чийто управител е Георги Цанков и е била посочена за победител.

Това се случва по-малко от две седмици, след като избухна скандал с некачествена храна, предлагана в детските градини на територията на район „Централен” от фирмата на председателя на Общинския съвет – „Родопи”.

По темата отношение взе единствено Веселка Христамян, която зададе редица въпроси. Първият от тях е дали комисията и вносителят на предложението се е съобразил с проверката на прокуратурата относно фирмата и качеството на продуктите й. Тя каза, че с въпросната компания е имало проблем и  преди 7 месеца, когато родители от ОУ „Димитър Димово” също са се оплакали от некачествена храна.

„По какъв начин и кой ще гарантира това, че  се предоставя най-доброто за изхранването на учениците, при положение, че има публичен скандал с оператора?”, попита Христамян. Оказа се, че в залата няма никой от Община Пловдив, който да й отговори на въпросите.

Така „за”  предложението гласуваха 8, против бяха 18, а 11 се въздържаха.

 

Прокуратурата: Извършваме проверка за наличието на опасни за здравето на децата вещества в храните, от БАБХ – не знаелиНа проведената среща стана ясно, че е имало сигнали от няколко забавачници

Директори се срещат с РЗИ и БАБХ заради сигнали за развалена храна в пловдивските ясли