Организират среща между директори на детски градини и ясли и представители на здравните власти заради сигнали за качеството на храната в забавачките на територията на район „Централен“. Срещата ще се проведе в 9,30 часа в петък /29-ти септември/ в сградата на кметството на район „Централен“ на ул. „Христо Г. Данов“№39. Като ще присъстват представители на БАБХ, РЗИ, началника на отдел „Образование“ в Община Пловдив Донка Щилянова, директорите на детските заведения и ресорния заместник-кмет в район „Централен“ Фиданка Кацарева.

Припомняме, че след разследване на Господари на ефира и публикации в медиите Районна прокуратура – Пловдив се самосезира и образува проверка на пловдивската фирма ФУУД ДЕЛИВЪРИ ЕКСПРЕС ЕООД, стопанисвана от досегашния председател на Общинския съвет на Община Родопи-Георги Цанков.

В медиите се твърди, че в училища и детски градини в Пловдив се предлага некачествена храна чрез фирма – доставчик. Проверката се води по чл. 350 ал. 1 от Наказателния кодекс – за предлагане на храна, предназначена за общо ползване, в която попадат опасни за здравето вещества.