Сагата с поръчката за реконструкцията на къща „Ламартин“ в Стария град продължава, въпреки че обществената поръчка бе прекратена. Със свое решение Комисията за защита на конкуренцията отмени заповедта на възложителя Георги Титюков, тъй като е била незаконосъобразно.

Жалбата в КЗК е била пусната от консорциум "Дондукова градина" ДЗЗД с водещ партньор „Ай Ди Ел” и „Рестстрой“. Консорциумът бе отстранен от комисията към Община Пловдив, а за изпълнител бе избран другия консорциум  от „Стосин 2010” и „Вера строй”. След разкрития на TrafficNews, че и двете фирми нямат необходимата правоспособност, за да ремонтират и реставрират паметници на културата, от обединението се отказаха от поръчката, а зам.-кметът я прекрати.

Нов гаф в поръчка на Титюков! Фирма от село Козарка взима 1,5 млн. лева за бижуто на Стария градСпечелилото обединение за къща „Ламартин” няма правоспособност да я ремонтира, вече има жалба в КЗК

Оказва се обаче, че решението на Титюков е било прибързано, тъй като е прекратил процедурата, преди КЗК да се произнесе по предишната жалба от "Дондукова градина" ДЗЗД. Тя е била заради отстраняването й от поръчката.

Според КЗК процедурата не може да се прекрати при положение, че има висящо друго производство. Така процедурата ще продължи до произнасянето на Комисията дали двете фирми „Ай Ди Ел“ и „Рестстрой“ са били правилно отстранени.  Въпреки това Община Пловдив може да обжалва във ВАС решението на КЗК.

При хипотеза, че от „Дондукова градина“ спечелят делата, то Община Пловдив ще трябва да разгледа отново предложението им и да реши дали да възложи поръчката.  Ако това не се случи се очаква нова процедура, този път с друг възложител.

Фирмата от село Козарка се отказа от реставрацията на къща „Ламартин” за 1,5 млн. леваОт „Стосин 2010” са заявили, че не могат да изпълнят предмета на поръчката

Зико взима поръчка за 1,5 млн. лева от Титюков след разкрития на TrafficNewsОбявяват нова поръчка за реставарацията на „Ламартин”, но с друг възложител