Процедурата за реконструкция и реставрация на къща „Ламартин” в Стария град е била прекратена със заповед на зам.-кмета Георги Титюков. Това се случва само ден след материала на TrafficNews за обществената поръчка, която бе дадена на консорциум начело с фирма, основана в село Козарка.  От документите и регистрите стана ясно, че компанията „Стосин 2010” и другата фирма в обединението „Вера строй” нямат удостоверения да извършват ремонти на паметници на културата.

Материалът за скандалната обществена поръчка бе публикуван на 20 март, а на следващата сутрин през електронната платформа ЦАИС е депозиран отказ от сключване на договор от фирмата изпълнител.  В мотивите е посочено, че ДЗЗД „ЛАМАРТИН“ е в ситуация, в която има невъзможност за изпълнение на предмета на договора.  Поради и това Титюков е прекратил поръчката.

Тя бе на стойност от 1,25 млн. лева без ДДС, а спечелилата фирма бе предложила 1,49 млн. лева без ДДС. Въпреки по-високата й прогнозна стойност, консорциумът бе избран за победител. Срещу сумата трябваше да се направи консервация и реставрация на фасадите, дограми, покриви, включително и стенописите. Също така да се изгради отоплителни системи, мерки за енергийна ефективност, ВиК, ел и редица други дейности.

Повече за поръчката, фирмите и гафовете, допуснати в нея, вижте в линка:

Нов гаф в поръчка на Титюков! Фирма от село Козарка взима 1,5 млн. лева за бижуто на Стария градСпечелилото обединение за къща „Ламартин” няма правоспособност да я ремонтира, вече има жалба в КЗК