Още един шофьор попадна в капана на фалшиво положителните драг чекове под тепетата. Пловдивчанин се оказа „наркоман” след проверка на пътя в първите дни на януари. 44 дни по-късно обаче кръвната му проба се оказа чиста.

През дългия месец и половина 28-годишният мъж е сочен с пръст и то без основание.

Неделчо Колев има частен бизнес под тепетата. Той е собственик на автосервиз. На 5 януари, около 14:00 часа, той е спрян в Остромила за проверка. След щателен преглед на документите, пловдивчанинът е приканен да бъде изпробван за алкохол и наркотици.

„Нямах проблем с тестовете, аз не консумирам алкохол през деня, както и забранени субстанции. През деня отивах към ветеринар, за да ваксинирам кучето си. Теста за алкохол беше отрицателен и последва такъв за дрога. Пред мен отвориха драг чека, дадох проба и се върнах към колата, за да си загася фаровете. В един момент чух „Ехе, наркоманче”. Мислих, че говорят за един колоездач, който мина покрай нас. След секунди полицаите ми казаха, че са говорели на мен. Останах учуден и не можех да повярвам. Оказа се, че тестът е реагирал положително за амфетамин”, започна разказа си Неделчо.

Пловдивчанинът веднага е оспорил резултата и е поискал да даде кръвна проба. Той бил качен в патрулка и откаран в Хирургиите, а след кръвната проба отведен в районното.

„Мислех, че след това ще бъда пуснат, но уви – прекарах 24 часа в килия. Два дни по-късно се оказа, че пробата за дрога излиза не както при алкохола за ден или два, а между 40 и 60 дни. Започна едно чакане. Междувременно ми взеха книжката и свалиха номерата на колата. Автомобилът ми бе необходим заради работата ми ”, разказа Колев.

44 дни той е чакал за резултатите от София. Междувременно е наел адвокат, който почти всеки ден е звънял в ВМА. Така до 14 февруари, когато Неделчо е бил потърсен от инспектор от Първо районно.

„От проверката, през пробата, даването на кръв и ареста, униформените бяха разбрани. Така и когато се обадиха, за да ме зарадват, че кръвта ми е чиста. Дори се извиниха за главоболията. Оказа се, че сагата не спира до тук. Още 20 дни чаках, за да ми свалят обвинението и да ми върнат книжката. На 8 март най-накрая бях невинен официално. Ще си търся правата за претърпените щети”, заяви още Неделчо Колев.

Според него е наложително да се обособи и в Пловдив лаборатория, която да изследва кръвни проби за наркотици. В момента у нас пробите се изпращат и обработват единствено във ВМА – София.

Това е четвърти случай на фалшив тест за дрога в рамките на 4 месеца в Пловдив.

Само преди дни ви разказахме за пловдивчанин, Анджело Тешейра, който близо два месеца бе оставен без работа, кола и шофьорска книжка след полеви тест, показал наличие на кокаин. След 45 дни чакане, младежът се е оказал с чиста кръвна проба без никакви следи от забранени субстанции. 

Анджело е международен шофьор към частна фирма. На 16 януари, прибирайки се към дома си, той е спрян за рутина проверка на Коматевско шосе. След преглед на документите, Тешейра е бил поканен да даде проба за алкохол и наркотици.

За трети път в Пловдив: Шофьор остана без работа заради фалшив позитивен тест за кокаинСлед 45 дни чакане, младежът се е оказал с чиста кръвна проба без никакви следи от забранени субстанции

Подобен е случая с Йордан  Майсторов, който остана 44 дни с отнето свидетелство за управление на МПС заради съмнителен резултат за наркотици. Направената му проба на 8 декември сочила съмнителен резултат за употребени амфетамини.

Без вина-виновен! Пловдивчанин остана без работа и книжка след грешен тест за дрога, ще съди МВР