За трети път шофьор от Пловдив, с положителен драг чек за дрога, се оказа „чист”. Анджело Тешейра близо два месеца е оставен без работа, кола и шофьорска книжка след полеви тест, показал наличие на кокаин. За това разказа 20-годишният пловдивчанин пред  TrafficNews. След 45 дни чакане, младежът се е оказал с чиста кръвна проба без никакви следи от забранени субстанции. 

Анджело е международен шофьор към частна фирма. На 16 януари, прибирайки се към дома си, той е спрян за рутина проверка на Коматевско шосе. След преглед на документите, Тешейра е бил поканен да даде проба за алкохол и наркотици.

„Преди две години бях осъден за шофиране в нетрезво състояние. Това петно в досието ми все още ми тежи. При всяка проверка ме тестват. Така и в онази вечер. Пробата за алкохол бе отрицателна. Докато ме тестват обаче, един от униформените извади драг чека, но без да видя часа и как се разопакова. Това не ме притесни, докато след 10 минути не ми казаха, че трябва да отида в Първо районно”, разказа 20-годишният.

В полицейското управление униформените съобщили на Тешейра, че пробата е положителна за наличието на кокаин. Стъписан пловдивчанинът отказал да приеме резултата и поискал нов тест. Било му отказано, като единствена опция била кръвна проба в болница.

„Съгласих се веднага. Отидохме в Хирургиите, където дадох пробите – кръв и урина. След това ме върнаха в ареста, където прекарах 24 часа. Междувременно ми свалиха номерата на колата и ми взеха книжката. Образуваха производство срещу мен”, продължи пловдивчанинът.

Ден след ареста той е отишъл в частна лаборатория, където е дал кръв за изследване. Тестът бил отрицателен за наличие на всички наркотични вещества. С резултатите Анджело се върнал в Първо районно, за да ги предостави. Униформените му заявили, че е необходим резултата от Военно медицинска академия, а не от частна лаборатория.

„Вадя си хляба зад волана. Беше ми прекратен договора и останах без работа. През 5 дни се обаждах да питам какво става с пробата, но чак след 45 дни имаше резултат. Междувременно се консултирах с адвокат. На 4 март излезе така чаканата проба – беше чиста. Нито следа от дрога”, допълва пловдивчанинът.

Следващата седмица той ще подаде жалба за причинените му неимуществени вреди.

„Консултирах се с юрист и ще си търся правата. Не може само в една лаборатория да се правят тестове и да се чака толкова време. Оставиха ме без работа. Как е възможно алкохолните проби да са готови за 4-5 дни, дори и седмица, а за наркотици – между 40 и 60 дни”, завършва разказа си Анджело Тешейра.

Това не е първия подобен случай под тепетата. Само преди дни ви разказахме за пловдивчанин, който остана един месец без книжка заради фалшиво положителен тест за дрога. На 13 декември 2020 той бил спрян за проверка от органите на реда. Униформените проверяват документите му и настояват да му бъде извършен тест за наркотици - DRUGCHEK. Полевият тест показва, че мъжът е употребил АМР (амфетамин).

На 19 януари 2020 излиза съдебната експертиза, която сочи, че няма амфетамин или каквито и да е наркотични вещества в кръвта на мъжа.  

Отново: DRUGCHEK изкара дрогиран шофьор в Пловдив, който не е приемал наркотициМъжът стоя без кола близо 3 месеца

Подобен е случая с Йордан  Майсторов, който остана 44 дни с отнето свидетелство за управление на МПС заради съмнителен резултат за наркотици. Направената му проба на 8 декември сочила съмнителен резултат за употребени амфетамини.

Без вина-виновен! Пловдивчанин остана без работа и книжка след грешен тест за дрога, ще съди МВР