За първи път в историята на община „Родопи“ възрастните хора от всички пенсионерски клубове на територията на населените места се веселиха заедно. Над 400 пенсионери от 16-те клуба пяха и извиха кръшни хора на незабравим празник, организиран от кмета на общината Павел Михайлов и председателя на Общинския съвет  Георги Цанков. На него присъстваха заместник-кметовете Емилия Иванова и Борислав Инчев, кметове на населени места и общински съветници.

„ С огромна признателност, уважение и обич организирахме това тържество за вас- нашите майки и бащи, баби и дядовци, прабаби и прадядовци. Истината е ,че докосвайки се до  всеки един от вас, се докосваме до мъдростта и опита, защото вие сте нашите първи учители. Грижата за възрастните хора е част от социалната политика на нашата община“, каза в поздрава си към хората кметът Павел Михайлов.

Пожелание за здраве отправи и председателят на ОбС “Родопи“ Георги Цанков.

„Запазете своята мъдрост, дух и желание за живот. Не ни се сърдете, че понякога, забързани и угрижени в собствените си проблеми, не ви обръщаме необходимото внимание“, обърна се Цанков и пожела весел празник.

Думите на благодарност и уважение не спряха да валят от микрофона и в личните срещи на хората с ръководството на общината.

„За нас този ден е специален. Вие ни подарихте радост, защото казват, че човек остарява тогава, когато спомените му стават повече от мечтите. Днешният незабравим празник ще е още един  вълнуващ момент в живота ни“, споделиха благодарните жители на общината.

С младежки ентусиазъм хората от „златната възраст“ извиха кръшни хора и показаха завидни танцувални и певчески умения.