Женя Стоенчева е на 38 години от Пловдив и е майка на една прекрасна дъщеря. През 2017 година тя е оперирана от периневрални кисти на Тарлов на ниво S2 и S3. Симптомите преди операцията са: силни болки в кръста, слабост в краката, чести позиви за уриниране, сексуална дисфункция, запек, парастезии по краката, парене и много други. Кистите са отстранени, но за съжаление, жената получава рядко усложнение.

След направения в началото на 2019 година ядрено-магнитен резонанс се установява, че Женя има рядкото заболяване адхезивен арахноидит. Това е най-тежкото неврологично заболяване на гръбначните нерви. Представлява увреждане на една от обвивките на гръбначния мозък, вследствие на което нервите в гръбначния стълб се слепват и подуват, което причинява много силна болка. Заболяването е рядко срещано и малко познато в световен мащаб.

Назначени са й медикаменти, които не подобряват състоянието, нито облекчават симптомите и не премахват болката.

В момента състоянието на Женя е силно влошено. Тя не може да направи нищо без чужда помощ – денонощно се превива от нечовешки болки и няма никакъв социален живот. За огромно съжаление, заради болестта тя не може да бъде пълноценна майка и съпруга и това я съсипва още повече. Именно затова близките й се обръщат към всички хора с големи сърца със спешен зов за помощ!

След консултация с професор Ердал Карайоз (специалист в областта), той препоръчва извършването първоначално на 2 вливки на стволови клетки през 15 дни. След това състоянието на Женя ще бъде проследявано и ако се постигне очакваното подобрение, вливките ще продължат. За стартиране на лечението ѝ в Турция спешно са необходими 24 000 долара.

Цената на всяка една вливка е 12,000 долара и не бива да се прекъсват. Семейството ѝ няма финансовата възможност да се справи само с тази непосилна сума. Има нужда от помощ  и за съпътстващите лечението разходи като: рехабилитация, транспорт (най-вероятно ще трябва Женя да пътува с линейка от и до болницата), придружител и необходимите медикаменти!

Колкото по-бързо се събере сумата за лечението, толкова по-скоро Женя ще може да бъде отново пълноценна майка и човек!

Може да направите дарение по следните начини:

Превод по Дарителска сметка:
Обединена Българска Банка
Титуляр: Женя Ангелова Стоенчева
ZHENYA ANGELOVA STOENCHEVA
Населено място: гр. Пловдив
IBAN: BG64UBBS80021053576440
BIC: UBBS BGSF
Валута: BGN/ Лева

Дарение чрез helpkarma: https://bg.helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-jenia-2361/dashboard/preview

Като се включите в групата в която се провежда онлайн Благотворителен базар https://www.facebook.com/groups/590633858264104

Като направите дарение чрез PayPal
jeniastoen4eva@abv.bg