Кървава гледка шокира пловдивчани - коте беше умъртвено в центъра на града. Умъртвено от куче, насъскано от стопанина си, пише GlasNews.bg. Зловещата гледка е заснета от пловдивчанка, която публикува клип с нещастната животинка - няма да го пуснем тук поради етични съображения. Но ще публикуваме клипа със собственика на кучето, който според жената е истинския убиец на котето.
 
Ето какво написа Теодора Желязкова във Facebook:
 
"Някой познава ли го? Току-що уби котка с кучето си. Първо насъска кучето, а после я стъпка. Котето агонизираше и умря. 
 
Улицата е "Капитан Райчо", отстрани на ресторант Рая. Явно живее в района. Една жена пищеше и аз бях втората, която реагира. Иначе имаше много публика по терасите и тротоарите…"

"Веднага викайте полиция, 112 да пратят патрул и после отивате и жалба в РПУ и жалба задължително и в прокуратурата с приложени клиповете и свидетели. Като и в полицията ги предупредете да си знаят, че и там паралелно ще подадете. Изисквате от районното и номер, под който е заведена жалбата, и не си тръгвате или позволявате да Ви разубеждават как нищо няма да се случи и е безсмислено, докато не заведат сигнала Ви! Длъжни са по закон да приемат сигнала и да се задействат веднага! Те ще го издирят кой е - задължени са. Не ги оставяйте да му се размине, явно върши това редовно. Този е опасен и за хора!", съветва пловдивчанин жената, станала свидетелка на посегателството над живота на котето.
 
Други пловдивчани са по-крайни:
 
"Дайте да се организираме повече хора и да го посетим тоя боклук, да направим нещо, да се обединим. Подобно поведение е недопустимо! Той превръща кучето в убиец и го прави нарочно, насилието над животни е насилие и над хората. Прави го арогатно пред очите на жени и деца, утре ще убие някое кученце пред очите на стопаните му или на дете. Такъв болен мозък е за затвора и кучето трябва да му се отнеме."