333 бегачи от различни държави ще участват днес в спортно-културния маратон на Пловдив Тепе Джамборе. Те ще избягат 11 км през седемте тепета на града и ще се впуснат в богата съпътстваща културна програма.

Състезанието Тепе Джамборе съчетава в себе си спорт и култура, а участниците могат сами да определят с каква скорост да се движат, дали да се спрат и послушат музика, дали да танцуват, дегустират вино. 

За да се гарантира безопасността на участниците се въвежда временна организация на движението по няколко булеварда и улици в централната градска част.

От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ предупреждават шофьорите да бъдат особено внимателни от 18 до 21 часа, когато маратонците ще пресичат бул. „Руски“ – при кръстовището с ул. „Петьофи“, ул. „Преслав“ – при кръстовището с ул. „Петьофи“, ул. „Гладстон“ – при кръстовището с бул. Руски“, и бул. „Васил Априлов“ – при кръстовището с ул. „Любен Каравелов“.

През същия период от време при необходимост ще се ограничава преминаването на моторни превозни средства по ул. „Петьофи“, „Лейди Странгфорд“, „Найден Геров“ и „Д-р Киро Добрев“. Организацията и контролът на движението, както и охраната на събитието, ще се осъществяват от Областната дирекция на МВР.

„Тепе Джамборе“ е част от културния календар на града и се организира с подкрепата на Община Пловдив.