Стотици абитуриенти се събраха на 24 май пред хотел Санкт Петербург, за да отбележат завършването си. Младежите се усмихнаха на дъждовното време, което съпроводи баловете им и си пожелаха в живота да им върви по вода. Тази нощ там ще празнуват ученици от Националната художествена гимназия, Руската гимназия, СУ „Черноризец храбър” и СУ „Димитър Матевски” и ПГКИТ „Д-р Иван Богоров“.

С изключителна визия, вдъхновена от епохата на Просвещението се появи Даниела. Дамата завършва Националната художествена гимназия и ще кандидатства моден дизайн.

„Много обичам историческата мода. Затова исках да се предизвикам и да опитам сама да сътворя нещо”, призна Даниела.

Месеци труд стоят зад изработката на роклята и, която е ушила съвсем сама. Визията и не остана незабелязана и стотици се обърнаха, за да я загледат.

„Виж, виж, тук има абитуриентка от минали векове”, побутваха се хората.

Силно впечатление направи и Ана Ковачева, която също учи в НХГ. Вместо с лъскав автомобил момичето отиде до червения килим с ролери.

„Много обичам ролерите, толкова често ходя с тях, че вече взеха да ме шегуват приятели, че и на бала с така ще отида. Аз пък реших наистина да го направя”, сподели Ани. Посланието, което отправя на хората е да спортуват повече и да се грижат за здравето си като избират алтернативен транспорт.

Все пак тя си носи и по-удобни обувки, с които да прекара празничната вечер. Абитуриентката пожела на завършващите много успехи и светло бъдеще.

А най-много шум вдигна многолюдната фамилия на Емил от Шекер Махала. Той пристигна заедно с десетки роднини, някои от които се оказаха надарени с музикални умения. Те го съпроводиха от паркинга до червения килим, свирейки на различни инструменти, докато той и братовчедките му играят кючек.  

Идеята да вдигне толкова шум на бала си е на абитуриент от училище „Иван Богоров”. Не след дълго към компанията му се присъединиха и случайни хора от празнуващите.