40 малчугани гостуваха днес в къща „Иван Черноземски” в Стария град, където с внимание и много емоции гледаха представлението „Приказка за важните неща” на Образователен театър. Спектакълът даде старт на фестивала "Лято в Стария град".

Зрителите бяха на възраст от 5 месеца до 6 години, а сред тях бяха и възпитаници на детска градина "Андерсен".Момиченцата и момченцата проследи с нескрит интерес приключенията на скалеца Сенди, който научи по трудния начин, че малките крачки в живота са не по-малко важни от големите скокове. Историята разказва за младия и горделив скакалец Сенди, който обича и иска да прави само големи, дълги скокове. Дори напуска училище, защото намира уроците за малките скокове загуба на време. Но нещо се случва и Сенди е принуден да се откаже от своето надменно и грубо поведение. Благодарение на другите персонажи и случки той разбира, че в живота малките неща са точно толкова важни, колкото и големите.  Представлението е интерактивно и учи децата както на мъдростта на приказката, така и на съчувствие и разбиране към другите. Гости на 

След спектакъла, кукловодът Петя Недева организира детска работилница, в която малчуганите сами направиха хартиени кукли на героите от пиесата. Събитието е в програмата на фестивала „Лято в Стария град”, организиран от агенция "Антракт", който се провежда с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 г.

Културен център "Бизнесът за Пловдив" в къща „Иван Черноземски” ще бъде домакин и на следващите два спектакъла на Образователен театър. На 11 юли от 10 часа  Петя Недева ще представи „Малкото зъбче”, а на 8 август от 10 ч. е представлението „Музикалница”.

Не ги пропускайте!

Спектаклите са част от програмата на тримесечния фестивал „Лято в Стария град”, който е част от Културния календар на град Пловдив и се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

Всички събития по време на фестивала са с ВХОД СВОБОДЕН!

 Цялата програма на фестивала можете да видите ТУК: