Комисия от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ пристигна в пловдивската дирекция, за да провери скандалния случай, в който служител на  свали номерата на паяк на общинското предприятие „Паркиране и репатриране“ вчера. Инспектор Гълъб Добрев влязъл на проверка на наказателния паркинг на общинското предприятие, след като личната му кола била вдигната с паяк, тъй като бил спрял в нарушение в близост до централата на ДАИ. 

Директорът на общинското предприятие Нъшан Деркалестаниан заяви пред TrafficNews, че е получил сигнал от служителите на наказателния паркинг, че служители на ДАИ са спрели един от паяците на общинското предприятие и свалят номерата му.

„Когато отидох на място говорих със служителите на ДАИ да ги попитам на какво основание спират паяка и му правят проверка. Оттам те казаха, че тя е планирана и проверяват документацията и състоянието на репатриращия автомобил. Обясниха ми, че паяка няма тахограф, както и лиценз за превоз на товари“, обясни Деркалестаниан.  Служителят на ДАИ, който е писал акта е именно Гълъб Добрев. Кадрите от камерите показват, че когато е бил да си вземе колата той е бил с униформа, а по време на проверката я свалил.

ДАИ-аджията вдигнал скандал на служителите, че му е вдигната колата, като и сипел заплахи. Когато си платил глобата, той е лепнал фиша на стъклото на кабинката и си тръгнал. 20 минути по-късно той е изчакал паяка да излезе от паркинга и го спрял за въпросната проверка. 

Част от описаните нарушения са, че паякът не притежава тахограф, лиценз за превоз на товари, липса пътен лист и товарителница.

Според юристи, тонажът на паяка не изисква лиценз за превоз на товари. ОТ ОП "Паркирани и репатриране" ще обжалват съставените актове. 

Директорът на пловдивската дирекция на ИА "Автомобилна администрация"  Георги Видев заяви за TrafficNews, че в момента тече проверка по случая и информация ще бъде подавана от пресцентъра на Изпълнителната агенция. Той обаче уточни, че проверката не е била разпоредена от него, а е била "инцидентна". 

Репортер на сайта се обърна и към бившият началник на ДАИ Йордан Арабаджиев, който заяви, че от така изнесената информация става дума за превишаване на правата и злоупотреба със служебно положение от страна на инспектора. "Да се смесват служебните ангажименти с лични взаимоотношения е изключително порочна практика. В администрацията работят изключително почтени и отговорни хора и подобни действия уронват престижа на цялата дирекция. Този служител е действал абсолютно субективно, превишавайки правата си" заяви Арабаджиев. 

Според служители на агенцията, Добрев е бил наказван и преди. 

TrafficNews продължава да следи случая и ще ви информира за резултатите от проверката.  

Злоупотреба с власт? ДАИ-аджия свали номерата на паяк в Пловдив, вдигнал му личната колаСлужителят от „Автомобилна администрация" спрял паяка, след като взел колата си от Наказателния паркинг