Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов  поздрави първото бебе за 2023 година в община „Родопи“. Любослав Стоянов проплака за първи път на 3 януари.

Кметът  Павел Михайлов посети дома на малкия Любослав в село Марково, за да поздрави семейството и да поднесе подаръци с пожелание за много здраве и семеен уют. Заедно с него беше и кметът на село Марково Десислава Терзиева.

„Пожелавам малкият Любослав да расте здрав, да има безгрижно детство и да реализира мечти. Уверен съм, че с много любов и грижи ще отгледате своя син, за да израсне той достоен гражданин на нашата красива община“, поздрави родителите кметът на общината Павел Михайлов. Любослав и неговата майка Антония са добре и заедно с бащата Георги вече споделят радостните грижи в обкръжението на своите близки.

Много радостни моменти заедно пожела на семейството и кметът на Марково Десислава Терзиева. Селото е първенец по новородени за миналата година в общината - 43 бебета.

251 бебета са се родили в община „Родопи“ през  2022 година. От тях 126 са мъжките рожби, а с едно по-малко са новородените момиченца.

От началото на 2023 година до първи февруари в община „Родопи“ са проплакали 21 бебета.