Пловдивчанин се оплака от условията, с които се е сблъскал, кандидатствайки във втория по големина университет  у нас – ПУ „Паисий Хилендарски”. Младежът се свърза с TrafficNews, за да разкаже, че на 20 юни е посетил Спортната зала към Нова сграда на ПУ, където в момента се провежда кандидатстудентската кампания. Споделя, че когато е отишъл не е работила нито вентилационна система, нито пък климатици, които би следвало да охладят пространството, на което се струпват десетки хора.

„Посетих сградата на Спортна зала към ПУ, за да подам документите си за записване в университета към 14:30 часа. След като изтърпях нечовешките условия в нашия градски транспорт си представях, че ме очаква бърза процедура на малко по-прохладно място. Процедурата е приемлива, но жегата в сградата – не”, споделя младежът.

Разказва, че е чакал около 20 минути на място, които са му се сторили като два часа. Добавя, че на място е нямало климатик, а освен това били затворени всички врати, прозорци и пролуки. 

„Започна да ми става зле. На бюро “Информация” попитах дали всеки ден е така. Жената ми отговори, че това е така, защото “Ние сме зависими от температурите навън. Днес навън е горещо и затова и тук е така.” Останах втрещен. ПУ-то - символът на образованието в родния ни град се влияе от условията навън. Всички бъдещи учащи получават такова първо впечатление?! А хората, които прекарват по цял работен ден там?!”, възмущава се той.

Настоява управата на учебното заведение да обясни защо във втория по големина университет се работи по този начин и това ли е качеството, което трябва да се предлага на всички настоящи и бъдещи студенти. Проектът за изграждането на спортната зала беше 5 млн. лева, като включва изграждането на зала, заедно с ВиК, вентилация и климатизация, акустика и паркоустрояване. Не е ясна причината, поради която в този момент нито вентилация, нито климатизацията в обекта не е работила. 

Медията ни ще отправи официално запитване към ръководството на ПУ „Паисий Хилендарски”.