Председателят на българското дружество по неврорентгенология доц. д-р Марин Пенков ще консултира пациенти на пловдивската болница „ Парк Хоспитал” на 31 май, съобщават от болничното заведение.  Медицинския център към болницата „ПАРКМЕД” разполага с последно поколение магнитно- резонансен томограф модел SIGNA™ Voyager 1.5Т ("Тесла") General Electric (GE). Това е един от най- модерните апарати в сферата на образната диагностика.

Внедреният изкуствен интелект гарантира недостижимо до момента качество на образа, а времето за провеждане на изследването е намалено наполовина. Апаратът осигурява бързина и максимално ясен 3D образ.

С усъвършенстваната 3D технология за корекция на движението от главата до петите SIGNA™ Voyager 1.5Т премахва необходимостта пациентите да лежат абсолютно неподвижни по време на сканирането, което прави изследването по-малко стресиращо.

Апаратът разполага с опция за ниски нива на шум, като този шум може да бъде намален на 80%, особено при изследване на зона коляно или зона от гръбначен стълб.

Тези и още много други предимства правят SIGNA™ Voyager 1.5Т предпочитан от специалистите по образна диагностика, като им дава възможност да намират бързо и надеждно по-ефективни решения за здравето на своите пациенти.

Томографът е подходящ и за изследване на мултицентричен или мултифокален карцином; за лобуларен карцином; за  пациентки със силиконови импланти; за всяка BRCA-положителна пациентка с цел профилактика. С него се правят и всички рутинни и високоспециализирани изследвания на ЦНС, стави, гръбначен стълб, коремни органи, малък таз и др.

С направление по НЗОК изследването е безплатно. Възможно е и изследване срещу заплащане.

Хората, които желаят да си направят изследване и да бъдат консултирани от доц. Пенков , могат да си запазят час на тел: 0879606042 (всеки делничен ден от 08:00 до 17:00 часа).

Доц.  Марин Пенков е завършил медицина през 2003г в МУ София. През 2009 г. получава специалност по „Образна диагностика“, а след това специализира „Здравен Мениджмънт“ и  „Неврорентгенология“.  Участвал е в множество научни форуми в България и чужбина, посветени на новостите в образната диагностика, сред които международни конгреси и курсове. Автор е на  научни публикации в областта на образната диагностика и е бил лектор в специализирани курсове и национални конгреси.
Участвал е в работни групи за изготвяне на правила за добра медицинска практика в областта на образната диагностика. Работил е последователно в отделенията по „Образна диагностика“ към „УБ Лозенец“  и „Токуда Болница” София.
В  отделението по „Образна диагностика” към МБАЛ „Св. Иван Рилски“ е от самото му начало.
От 2011 до сега е началник на отделението.

Доц. Пенков ще извършва консултации в МЦ Паркмед ЕООД всеки последен петък на месеца.