Изсъхнало дърво в центъра на Пловдив създава предпоставка за инциденти, сигнализира читател на TrafficNews. То се намира на кръстовището между ул. „Цанко Дюстабанов” и ул. „Цар Асен”, по което ежедневно трафикът е натоварен.

Вижда се, че клоните на дървото вече са изсъхнали, а болестта се разпространява. Не само че дървото страда по този начин, но и застрашава преминаващите пешеходци и автомобили. В непосредствена  близост има и жилищни сгради, за които то също е заплаха.

„Премахването на цялото дърво е необходимо и от гледна точка на повишаване на безопасността в кръстовището, защото ограничава значително видимостта със ствола си”, категоричен е читателят.

В тази връзка TrafficNews се свърза с Общинско предприятие „Градини и паркове”, откъдето заявиха, че експерти са обследвали фитосанитарното състояние на дървото.

"Заключението им е, че е изсъхнала само неговата горна част, която трябва да бъде оформена. Еколозите в район "Централен" са информирани, за да бъде издадена съответната кметска заповед.", казаха още от предприятието. 

Към момента няма опасност от падане на клони, а дори и някое малко клонче да падне, няма да бъдат нанесени щети, допълниха още.