Иван Кацаров от пловдивския квартал "Кючук Париж", който бе в неизвестност близо половин година, е намерен.

Мъжът пристигна от Слънчев бряг в Пловдив, като е разпознат от приятели и племенника си, които го чакат в града под тепетата, съобщи за TrafficNews Тина Ивайлова, която направи журналистическо разследване по случая.

 Иван твърди, че не е знаел за продажбата на имотите му. Пред племенника си и журналистите заяви, че е шокиран е от вестта и целият трепери. Каза, че иска да се прибере в жилището си в Кючук Париж, но роднините му го информираха, че вече няма жилище, защото го е продал.

57-годишният мъж от Пловдив бе в неизвестност близо шест месеца. Иван Кацаров е бил забелязан последно в края на декември в Кичук Париж, където е живеел и от тогава никой не го бе виждал. Мъжът отскоро бе обявен за издирване от полицията, по сигнал на негови близки и съседи, които се свързаха с екипа ни с молба за помощ. По думите им, той бил жертва на имотна измама и с него се е случило нещо лошо.

Преди години мъжът наследява няколко имота от родителите си, които са починали. Няма жена и деца. Единствените роднини, с които поддържа връзка са братовчед му, който също се казва Иван Кацаров и неговият син Димитър. Мъжът обаче от дълги години живее в САЩ. Виждали са се един път в годината и през останалото време връзката им е само по телефон. Разказва, че братовчед му е алкохолно зависим и не разполага с много средства.

„Има добро образование и не е прост, въобще не е прост човек. След смъртта на неговата майка през 2007-ма година, той остава напълно сам, няма брат, няма сестра, никога не се е женил и няма деца. Живее сам и това ме кара да мисля, че това е идеалния човек за имотна измама И като си дойда в България, обикновено го взимах при мен на топло, да го нахраним. Просто гледал съм да му помогна. Аз последно съм го чувал и виждал на 24 декември, откакто му пратих едни пари за Коледа, да има да си купи нещо. От тогава не съм го виждал, нито съм го чувал. За мен е нормално, защото някой път не съм го чувал много дълго време, но аз знам, че той няма телефони, няма батерии. Викам на сина ми: „Звънни на братовчеда.“ И той вика: „Баща ми звъня, но телефона все едно, че му е несъществуващ, спрян или нещо такова.“ Викам му: „Иди малко там през махалата да видиш кво става!“  И така сина ми подаде сигнал.“, разказа  братовчедът, който също се казва Иван Кацаров.

От справка в имотния регистър и агенция по вписванията стана ясно, че и трите апартамента, които са били собственост на Иван са продадени от него  в един и същи ден вероятно чрез ипотека  още през октомври месец миналата година. Продадени са на една и съща фирма със седалище в Пловдив. Два от апартаментите вече са препродадени от тази фирма на трети лица и са с нови собственици. Според съседите сумата за трите апартамента, преведена  по новооткрита сметка на Иван Кацаров  е 100 хиляди лева.  Тази информация потвърдиха и разследващите. Той ли е усвоил парите обаче? Това също е обект на разследване.

Информацията, че Иван Кацаров вече е в Пловдив, своевременно бе предадена на Криминална полиция. Предстои Кацаров да бъде разпитан по случая. 

Очаквайте подробности!

Къде е Иван? Виждали ли сте го? ВИДЕОПоследно мъжът е забелязан в края на декември