Нека да разясним на жълто-черната общественост, че Вие лично с Вашата дясна ръка Александър Ослан ме канихте да бъда част от Борда на директорите.

Аз ви отказах, защото видях доста порочни практики във Вашето управление.

Аз живея в този град и винаги в сърцето ми е бил Ботев. Когато виждам, че нещо не се прави добре в клуба ни, няма как да ставам съучастник в него.

Така собственикът на ПИМК Илиян Филипов отвърна на президентана Ботев Пловдив Антон Зингаревич, който в интервю за "Sportal" заяви, че бизнесменът иска да вземе клуба. 

"Нямам никакви отношения с Илиян Филипов, само договорни, които той има с клуба. Той има бокс на стадиона и толкова. Той се опитваше да се постави в позиция да може да вземе клуба, което аз не мога да разбера откъде идва това. Аз никога не съм си и помислял да се оттеглям на първо място, за да има такава възможност", обясни босът на "канарчетата" отношенията си с Илиян Филипов. 

Зингаревич коментира и че не знае нищо за арестите и обвиненията към двама от директорите на отбора и заяви, че въпросите затова трябва да бъдат отправени към оперативното ръководсто на клуба. 

Вчера Апелативният съд остави постоянно в ареста двамата директори в Ботев – Въльо Петров и Милен Стоянов, както и двамата полицаи Галин Колев и Мартин Ламбрев, обвинени в рекет, изнудване и принуда през въоръжена организирана престъпна група. Въпреки че мина повече от седмица все още няма никакво официално изявление от страна на клуба.

Ето и емоционалния отговор на Илиян Филипов, който той публикува в социалните мрежи преди минути:

 

Днес Антон Зингаревич в интервю каза, че аз, Илиян Филипов съм искал да му взема клуба!

Г-н Зингаревич, искам първо да Ви обясня, че този клуб е Ваш само с акциите, които Ви подарихме всички Ботевисти.

Този клуб е по-стар и по-обичан от всичко, което сте притежавали до момента!

Този клуб е на цялата жълто-черна общност на Пловдив, а и извън нашия град.

Няколко пъти казах, че никога няма да пипна и една акция на ПФК Ботев Пловдив.

Относно изказването Ви, че аз съм се опитвал да се поставя в позиция в клуба:

Нека да разясним на жълто-черната общественост, че Вие лично с Вашата дясна ръка Александър Ослан ме канихте да бъда част от Борда на директорите.

Аз ви отказах, защото видях доста порочни практики във Вашето управление.

Аз живея в този град и винаги в сърцето ми е бил Ботев. Когато виждам, че нещо не се прави добре в клуба ни, няма как да ставам съучастник в него.

Когато чуете критики по Ваш адрес, относно цялото ви управление на Ботев, моля Ви да погледнете и страната на хората, които възпитават децата си в Ботевизма.

Градивната критика е винаги полезна и тя е важна в демократичните общества!

Вие заявихте в едно интервю, че за Вас Ботев е бизнес проект.

Бизнес с клуба ни, трудно ще направите!

Ботев е обществен проект, като всеки един футболен клуб с фенове!

Затова Ви призовавам да се обръщате с уважение към тях! Ако не се съобразявате с фенската маса, то бизнес проектът Ви е обречен на огромни загуби.

Когато обявите, че Ботев е бизнес за Вас, как очаквате да получавате спонсорски договори от фирми в града с доста по-малки възможности от Вас?

Някой дали е давал пари на тези хора за техния бизнес?

Но явно това,че Ви помагах 2 години и отделих страшно много средства и време за Вашия бизнес сте го забравили!

Въпреки това, Ви призовавам да се съсредоточите в израстването на Ботев, а не да говорите неистини по медиите, че Илиян Филипов искал да Ви вземе клуба!

Нито съм искал, нито искам да Ви гоня!

Ще съм най-щастливият човек на Пловдив, ако вие успеете да изпълните обещанията си! А те бяха, да припомним на всички-

Ботев да е всяка година с Европейски мачове!

Обидно е и отношението Ви спрямо последните събития в любимия ни клуб. Никога в историята на Ботев, фенове не са били викани на нашия дом, заплашвани и бити от хора, които работят в клуба, а други са наемани, за да се грижат за Вашата собствена сигурност. Вместо да излезете с ясна позиция в защита на феновете, Вие прехвърляте отговорността на Ваши подчинени, а след това се опитвате да внушите, че не знаете какви са тези хора, които в момента са в ареста с повдигнати обвинения от прокуратурата. Вие не знаете "кои са и другите хора", а Ви взимат от летището и охраняват в ложата. Така ли ще се развива Ботев по европейски модел? С такива директори и такова отношение към нас? Защото аз съм преди всичко един от множеството жълто-черни фенове, а след това човек, който прави бизнес. Нещо, което явно не може да разберете, защото Ботев е в нашето ДНК, а за Вас е просто средство за изкарване на пари. Вчера бяхте в Лондон, днес в Пловдив, а утре някъде другаде, но ние ще сме тук вечно и няма да позволим Ботев да бъде изхарчен.

С Уважение,

Илиян Филипов