Още една фирма, в която участие е имал зам.-кмет на Пловдив, е спечелила обществена поръчка за 400 хил. лева.  Компанията е основана от зам.-кмета по екология Анести Тимчев – „Брайт -2000”, като тя е сключила договор за доставка на строителни материали за 400 000 лева с ДДС.

Припомняме, че бивша фирма на друго вице на Здравко Димитров – Тодор Чонов,  също е сключила договор с Община Пловдив.  Кръстената на дъщеря му компания, в която и той е имал участие – „Поли ин 95” е била избрана по две обществени поръчки за над 530 хил. лева.

Бивша фирма на Тодор Чонов, кръстена на дъщеря му, взе 535 хил. лева от Община Пловдив„Поли ин 95” започва масово да участва в обществени поръчки след излизането на зам.-кмета от нея

Бившата компания на Анести Тимчев притежава един от големите магазини за строителни материали и техника, носещ същото име – „Брайт 2000”. Тя е основна от зам.-кмета през 2000 година, когато началният капитал е 150 000 лева. Той е бил съдружник с Диана Попчева, с която Тимчев живее на семейни начала.

Когато стъпва като зам.-кмет на Пловдив в началото на 2020 година, Тимчев прехвърля дяловете си на Попчева, която става едноличен собственик на капитала .

През септември 2022 година Община  Пловдив пуска обществена поръчка за доставка на строителни материали по две обособени позиции. Първата е за доставки на основни строителни материали и техните принадлежности, а другата за строителна химия, ВиК материали и инструменти за строителство.  

По процедурата участват пет фирми, като „Брайт - 2000” дават най-ниска цена по 166 хил. лева по позиция или общо 332 хил. лева без ДДС и 398 хил. лева с налога.

Договорът изтича през май 2024 година, като материалите са предимно за нуждите на ОП „Жилфонд”.