Семеен празник на брега на река Марица организира сдружение „Браво, Пловдив“. Утре, в 10:30 доброволците и техните семейства  организират пикник на южния бряг на реката между Пешеходния мост и моста на Панаира. Всички, които подкрепят инициативите на движението за по-добра градска среда, също са добре дошли. На брега, в неформална обстановка, те ще могат да се запознаят както с работата на екипа на „Браво, Пловдив“, така и с приоритетите им за участието им в изборите. След това могат да поиграят заедно с тях федербал, волейбол или да се повозят на каяк.

Интегрирането на реката е сред основните приоритети на „Браво, Пловдив“, които са сред участниците в предизборната надпревара за Пловдив.

Докато за повечето градове реката обикновено е сърцето на града, то в Пловдив река Марица е откъсната от градския пейзаж. Тя е един от най-важните елементи в екосистемата на града, но пловдивчани са загубили връзката си с нея, а тя се е свила в коритото си, притисната от храсти и новопоявили се лонгозни горички и живее собствен живот.

По-възрастните пловдивчани помнят, че до края на 60-те реката си е била естествен привлекателен център за малки и големи, имало е места за плуване и брегове за излежаване.

Екипът на „Браво, Пловдив“ е категоричен, че реката трябва да бъде място за култура, бизнес, спорт и отдих чрез благоустрояване на крайбрежните зони, изграждане на паркови рекреационни и атракционни зони. Те ще настояват това да бъде и основна точка в работата на следващото управление на града.

„Хайде на реката!“, казват те и канят всеки, който желае, да се присъедини към тях.