Община Пловдив  пуснаха нова обществена поръчка за закупуване на техника през 10-милионния заем за „Чистия въздух” за  „Градини и паркова”.  Както TrafficNews писа първата процедура претърпя крах, след като избраната фирма победител отказа да достави МПС-тата и техниката, като единствено се сключи договор за голям био шредер за 300 хил. лева.

Провал! "Градини и паркове" остана без техника за милиони – купиха само биошредерИзбраната фирма за доставката на специализирани МПС-та се отказа

Новата процедура е за остатъка от парите за 2,8 млн. лева без ДДС, като от предприятието са коригирали списъка с нужна техника, както и условията по нея.

Първата позиция е за 2,6 млн. лева, като в нея са заменени 8 броя дизелови самосвали с 6 такива, които са на електричество. Всеки от тях е с прогнозна цена от 100 000 лева без ДДС, като в сумата са заложени и зарядни станции.

В поръчката стоят другите 6 еко МПС-та - електрически самоходни вакуумни машини с възможност за дезинфекция и с ръчно управление, като цената е по 50 000 лева за всяка.

Другата техника по тази позиция остава дизел – мини челен товарач за 200 хил. лева, трактор с оборудване за 322 хил. лева, 4 автовишки за общо 790 хил. лева, както и три био шредера за 400 000 лева.

Втората позиция е за 200 000 лева, като общинското предприятие се отказало от купуването на микробуси, като вместо това ще вземат био шредер за 135 000 лева , както и малогабаритен автомобил с товаримост до 1,5 тона за 65 000 лева.

Повече за предишната процедура, вижте в линковете:

Завършват поръчките с "един кон" за 6 млн. лева за "Градини и паркове" и "Чистота"Избраха фирми по 6 от позициите, пуснати за ОП-тата

Само една оферта за техниката за "Градини и паркове" за 3,7 млн., машините – италиански, немски и турскиСофийската компания „Екосол – България” участва и за трите позиции за ОП-то