Председателят на Комисията по спорт и младежки дейности в Общинският съвет Ерол Садъков заяви, че подкрепя отдаването от страна на Община Пловдив на стадионите за провеждане на европейски мачове на други клубове.

Постът на общинският съветник е провокиран от разразилата се дискусия между Община Пловдив и Ботев Пловдив заради заявката на ЦСКА за резервен вариант за Колежа.

Разочаровани или самозабравили: Има ли основание ръководството на Ботев да се сърди за Колежа?Стадионът освен дом на Ботев е и на всички пловдивчани, с чийто данъци се покриват заемите за него

Ето и целия му пост:

Пловдив скоро ще бъде първият град в България с два чисто нови и модерни футболни стадиони.  Всеки от нас трябва да се чувства горд и признателен към ръководството на Община Пловдив, както и към правителствата, помогнали за тези проекти.

Като председател на Комисията по спорт и младежки дейности към Общински съвет – Пловдив, категорично подкрепям стадион „Христо Ботев”, както и стадион „Локомотив” да приемат мачове от евротурините и други големи състезания и събития и на други клубове.

Надявам се да дойде времето, когато всеки един отбор от елита на България да може да се похвали с подобно съоръжение, но дотогава ръководството на футболните клубове у нас, трябва да проявяват съпричастност към другите отбори.

Не бива да се забравя, че големи футболни мачове в Пловдив ще са в полза и на града, и на Общината.  Тези стадиони са строени именно за това – да носят радост на хората.

Изненада! ЦСКА поиска да играе на Колежа в евротурнирите

Ботев за казуса с ЦСКА: Разочаровани сме и изненадани