Иван Петров, който участваше в организирана престъпна  групата, предлагаща секс услуги по границата, се сдоби с присъда, след като се споразумя с прокуратурата. Единствено той пожела съдебният процес  да протече по този начин, а другите двама обвиняеми Кремена А. и Тодор Т. , категорично отказаха да признаят вината си и искаха заседанието да протече  по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица.

Пловдивска група от сводници застава пред съда, предлагали момичета за услуги по границатаТримата транспортирали до казина в Свиленград непълнолетни, независимо от съгласието им

Припомняме, че групата отговаряха пред съда за това, че са набирали и транспортирали до казина в Свиленград  момичета с цел да бъдат предлагани  за платени сексуални услуги, независимо от съгласието им. Според обвинителния акт  те са  действали близо година в Пловдив, в  района на град Хасково и Стара Загора. Действията по разследване на престъпната дейност са реализирани от служители на сектор ГДБОП – Пловдив през 2020 година. В хода на оперативните действия са добити данни за членовете , действали в периода 01.01.2019 г. до 11.01.2020.

42-годишният тогава осъждан Иван,  имал ангажимента да набира и транспортира момичета, някои от които ненавършили 18 години, за да предоставят платени сексуални услуги в казина и барове в Свиленград. На място, другите двама - заемащи комуникационни длъжности в два хотела – намирали клиенти за предлаганата „услуга“.

В хода на разследването са установени 11 момичета, използвани от групата в различни периоди от 2019 година до началото на 2020. При арестите са били открити и иззети мобилни телефони, чрез които комуникирали.  Тримата задържани са били с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.

В предходно заседание, съдията реши делото да протече при закрити врати, за да не се разкриват детайли от интимния живот на пострадалите момичета.  Към този момент самопризнание на фактите и споразумение е сключил само Иван П., който се е договрил с държавното обвинение за едно общо наказание за всички обвинения, които са му повдигнати. Едно от тях е за участие в организирана престъпна група. Така обвиняемият е получил условна присъда от 2 години и 6 месеца с изпитателен срок от 5 години. Съдебният процес срещу другите двама обвиняеми вероятно ще протече в отделно съдебно заседание по общия ред с разпит на свидетели. 

Присъдата не подлежи на обжалване!

Група от сводници застана пред пловдивския съд, един от тях пожела споразумение с прокуратуратаМагистратите решиха съдебният процес да се проведе при закрити врати