Мафията в България обяви война на неграмотността! Джаро от „Под прикритие“ възкръсна, за да даде урок на младежите и да повиши бала на предстоящите матури по БЕЛ.

Провокира го бележка „Камьона с ябалките е на Клотина“, с която негов човек от ъндърграунда му предава важна информация за пратката.

Ти знаеш ли, че навремето имаше един, който забрави една запетайка. И му сложихме точка. К`во, притесни ли се нещо?! Тоя път минава, обаче следващия път няма“.

С тази фраза актьорът от култория сериал „Под Прикритие“ Михаил Билалов предава в какво могат да се изразят последиците от неграмотността.

Отново в ролята на бос на престъпната организация и влиятелен бизнесмен Петър Туджаров – Джаро предлага сделка на всички младежи да пресекат рисковите фактори, като се подготвят за предстоящите матура по БЕЛ. Тя ще се проведе на 17 май. Дотогава остава малко повече от месец – време, в което бъдещите абитуриенти трябва да наваксат проспаните часовете по български език и литература.

Клипът придоби огромна популярност в социалните мрежи. Оказва се, той е част от кампания на платформата „Как се пише“, която цели повишаване на средния успех на държавните зрелостни изпити. Миналата година бе регистриран най-ниският резултат, откакто се провеждат матурите. За пръв път той падна под оценка Добър 4, а ако тенденцията се запази, скоро средният успех ще стане наистина среден (3), обръщат внимание те.

Но понеже модерните проблеми изискват модерни решения, инициативата за повишаване на грамотността се провежда под наслов „Животът няма аУтокорект“. Новаторският им подход ги отвежда близо до поколението Z – в новата младежка социална мрежа Threads, където през личния си профил всекидневно публикуват тестови въпроси, правила и примери в стил, близък до попкултурата и съставен спрямо правилата на МОН за ДЗИ. 

Четворка за пловдивските зрелостници на матурата по БЕЛ, сред първенците са в странатаСредният резултат на випуск 2023 за страната е 50,14 от 100 точки

Учениците от Английската в Пловдив най-добри на матурата по БЕЛ, има училище, където всички са с 2-киНяма нито една пълна шестица по български в Пловдивско