Черният петък в Пловдив за поредна година изкуши шопинг маниаците, които са готови да чакат в задръстване близо час, но да се доберат до намаление от 20%-30%.

Входовете на големите търговски обекти в града бяха обсипани от желаещи да пазаруват още през обедните часове. Триетажният паркинг на мол "Plaza" се оказа тесен за пазаруващите. Някои от тях, които бяха предвидили да посетят мола по-рано, останаха изненадани от това колко време им е отнело да напуснат мястото за паркиране.

По думи на работещи в магазините, навалицата е започнала много рано, а молът е бил пълен още към 14:00  часа. Голяма част  пазаруващи споделиха пред репортер на TrafficNews, че не вярват отстъпките по магазините да са реални, но това не им попречи да ги  посетят. Дълги опашки се извиха и на касите, а някои от щандовете вече са празни. Част от пловдивчани се насочиха към определени обекти, в които са разбрали от интернет, че ще има реални намаления по 40-50%. 

 

"Днес е страшно, не знаем какво ще е утре, когато хората почиват", коментират работещи в магазините. По думите им предстои потокът да нарастне около 19:30- 20:00 часа тази вечер. 

Черният петък в България се отбелязва в последната седмица на ноември, като в някои от сайтовете намаленията започват още в началото на месеца. Традиционно с него започва сезонът на коледното пазаруване в САЩ. Много магазини предлагат силно рекламирани разпродажби на намалени цени и често отварят рано.