Проектът за една от най-важните пътни  връзки в Пловдив – продължението на бул. „Санкт Петербург” е почти  готов, като вече се върви за изкарването на разрешително за строеж. Още в миналия мандат Община Пловдив проведе обществена поръчка за проектирането на връзката от кръстовището на SPS до Скобелева майка. Тогава фирмата „Инфрапроджект” бе определена за изпълнител.

Новата пътна връзка е изключително важна и за новата сграда на Математическата гимназия. Парцелът, на който ще бъде изградена, се намира непосредствено зад хотел SPS,но до него няма публична инфраструктура.  Кметът Костадин Димитров коментира пред TrafficNews, че проектът за продължението на булевард “Санкт Петербург“ върви ръка за ръка с този за нова сграда на Математическата гимназия.

„Проектът е много важен, както за отпушване на трафика, така и за бъдещия кампус на Математическата гимназия. Строителството ще го подадем за финансиране през ОП „Региони в растеж”, където е допустимо строителството на такъв тип обекти”, заяви градоначалникът.

Предварителните КСС-та за новата пътна връзка са в размер на 18 млн. лева.  Продължението на булеварда в североизточна посока е предвиден габарит с две улични платна и средна разделителна ивица. Съгласно действащ регулационен план са предвидени автобусни спирки в специално предвидени за това „джобове“.

Проектната разработка ще включва изцяло нова пътна връзка, като се предвижда реконструкция за съвсем малък участък в началото на обекта, където има съществуващ паркинг, непосредствено до кръговото кръстовище на бул. „Санкт Петербург“ с бул. „Освобождение“.

Ще стигнат ли парите за новата сграда на МГ-то в Пловдив и кога може да е готова тя?Община Пловдив спечели 7,5 млн. лева по проект на МОН, но се търсят поне още 11 млн. лева