Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново пристигна в Пловдив. Причината за визитата му е почти завършения проект по  модернизацията на Пречиствателната станция под тепетата. Днес той инспектира строителството по обекта заедно с кмета на града Здравко Димитров. 

„Искам да поздравя гражданите на Пловдив. Аз съм открил стотици пречиствателни станции в България, много модерни, но винаги за Пловдив е най-модерно. На много места има части от това, което виждате тук. 20 хиляди тона утайка са депонирани в почвата, а сега цялата Родопска яка ще се радва на този огромен проект за 120 милиона. Тази станция е един от последните проекти, които започнахме. Вече няма да имате много, Зико, какво да откривате, защото не се работи. Зад нас е всичко, което сме си изработили с труда. Като правителство и община – изпълнители на най-съвременно ниво. В Марица вече ще се излива абсолютно чиста вода, рибарите могат да дойдат след станцията. Това е в полза на здравето на хората в Пловдив“, каза Борисов.

„Мръсната вода” на Пловдив се връща в Марица кристално чиста след проекта за 70 млн. леваДо края на месеца завършват модернизацията на Пречиствателната станция

Инж. Павел Павлов посочи, че в новата пречиствателна станция се произвежда метан, който ще се използва за покриване на 50% от необходимите нужди на пречиствателната станция като електроенергия.  Той заяви, че утайките, които до преди станцията са били около 20 хиляди тона годишно, сега ще бъдат намалени внушително. В станцията е разположена и най-новата термична инсталация и соларна инсталация за изсушаване на утайки. Изсушената утайка може да се изгаря в ТЕЦ или циментови заводи.

По повод политическия ребус, Борисов посочи, че няма значение с чий мандат ще бъде съставено правителство. Той отново предложи партиите да се обединят около един документ с приоритетни точки и да се състави правителство с експертни министри и срок на действие.

„Всички партии още на изборите са декларирали какво могат и какво не могат да правят. В една подобна ситуация, в която е изпаднала страната като политическа криза, единственото е разум - да има правителство, да има парламент. Няма значение кой мандат е. Вчера дадох формула. Не казвам, че е правилна или единствена, но след всички тези срещи с политически партии може да се изготви документ, гарантиран от политическите партии и от министри, които не са политически лица да дразнят с кратък мандат 1-2-3-6 месеца. И от там нататък, ясно е, че ще се отива на избори. Въпросът е трябвали да е сега, ако е след няколко месеца ще има повече полза. И оставаме на волята на партиите - подобен вариант не ощетява никого, не привързва никого към никого и дава решение по основни теми. Готови сме да говорим за отваряне на бюджета, но без да знаем точно какво и да има точен документ с точки – това е сватбарки бюджет и фалитът ни е сигурен“, посочи още Борисов.

Припомяме, че предишната визита на Борисов в Пловдив бе само преди няколко дни. Той инспектира строителството на стадионите на Ботев и Локомотив. По време на посещението си, Борисов съобщи, че ГЕРБ ще издигне нов кандидат за кмет на местните избори догодина.

Бойко Борисов: ГЕРБ ще има нов кандидат за кмет на ПловдивКостадин Димитров е сред спряганите имена

Бойко Борисов от Пловдив: Бих вдигнал моста на Панаира, а не да правя пробив на Водната палатаПомолил лично проектът да бъде спрян