Бойко Борисов предложи вдигане на моста на Панаира, защото по думите му е стар. Той коментира спрения проект за пробив на Водната палата от стадион "Ботев" в Пловдив. От думите му стана ясно, че той лично е дал предложение пробивът да бъде спрян. 

"Затова го помолих да го спре, да не кажа друга дума, докато няма пълно съгласие", посочи Борисов. 

Предложението на лидерът на ГЕРБ е съоръжението да бъде повдигнато. Въпреки това, Борисов подчерта, че решението за проекта трябва да бъде взето от пловдивчани. 

"Аз ако бях, щях да повдигна моста и да пусна другите платна отдолу, но на кмета съм казал да събере всички - НПО-та, архитектите, да го обсъдят още веднъж. Парите са осигурени - ако няма смисъл, не го правете, ако има... Мостът ви е стар, неремонтиран отдавна, ако се повдигне и да минат другите платна отдфолу, според мен ще ви е по-добре. Според мен има смисъл, но това си е ваше решение. Ако вие не виждате смисъл, не го правете. Затова съм помолил да го спрат", поясни Борисов. 

По думите му това, че има разногласие между членове на ГЕРБ в Общинския съвет в Пловдив и кметството е проява на демокрация. 

"Но всички мислят за доброто на Пловдив", допълни лидерът на ГЕРБ. Той поясни, че парите за проекта са осигурени и напомни, че в Пловдив са реализирани много важни проекти, които обаче не са намерили приемственост от правителството на Петков.

"2 години има ли готово Околовръстно на Пловдив? Досега щеше да е готово и щеше да е като пътя Пловдив – Асеновград", акцентира Борисов върху една от най-болните теми за пловдивчани. Той напомни, че в момента се правят и 10 детски градини в Пловдив.