Жалби на пловдивската компания „Пенон” спряха две поръчки за ново осветление под тепетата. В рамките на два дни в КЗК са подадени възражения от фирмата за избора на изпълнител за нова осветителна инсталация на моста на Адата, както и срещу условията за подмяна на осветлението.

В началото на месеца комисия към Община Пловдив избра компанията „Сейф парт”, за да изгради нова ел инсталация, подмяна на стълбове и цялостното осветление на моста на Адата, който от години тъне в мрак.  Фирмата бе дала 349 125 лева оферта за тези дейности.  Подалата жалба фирма – „Пенон” бе предложила драстично по-ниска ниска сума за същите тези дейности -235 567 лева.  Тя обаче е била отстранена, тъй като не била предоставила линеен график и срокове, според изискванията на възложителя. Част от документите за техническите параметри на продуктите, пък били на италиански език. КЗК ще реши дали правилно е била отстранена фирмата по тази поръчка.

Община Пловдив избра фирма за осветяване на моста на Адата, дала 50% по-висока офертаКомисията е отстранила другата фирма, тъй като имало нередности с графиците за монтаж

Компанията „Сейф парт” в момента изпълнява подмяната на осветлението на Гребната база. Срокът на договора, а и парите й бяха вдигнати чрез анекс, а както TrafficNews изпълнението видно не според това, което се изисква от Община Пловдив.

За 200 бона: Боя върху ръждата и цяла година ремонт на 300 лампи на Гребната базаНовата компанията фаворит на Община Пловдив взе още една голяма поръчка за осветление

Другата жалба от „Пенон” е по условията на обществената поръчка за подмяна на осветлението. Тя е за 1,7 млн. лева без ДДС. През поръчката ще се подменя старото осветление с LЕD. Според жалбата условията на поръчката са дискриминационни, като ограничават участието на голям брой фирми.   В дейностите е заложено доставка на нови осветители и техния монтаж.