Автоджамбазът, който открадна няколко автомобила в Пловдив в края на 2022 г. и началото на 2023г., се изправи пред Пловдивския окръжен съд, но не призна вината си за кражбите и поиска делото да се гледа по общия ред с разпит на свидетели. Той е  столичанин, който живее на квартира в Пловдив.

36-годишният Марио Илиев категорично отрече да е извършвал една от кражбата на автомобила, който собственост на Фейзи Садъков. Той и защитата му адвокат Кущилакова, назоваха , че има друго лице, което е предало след кражбата МПС-то на Илиев, за да го пази.

Аз познавам този човек, защото преди години имах автоморга, а той ми беше клиент. Имах му някакво доверие и затова, когато ми се обади да наглеждам автомобила, се съгласих. Така излезе, че аз съм го откраднал”, коментира пред съда обвиняемият.

Именно затова адвокатката му пожела обвинителният акт да се върне на прокуратурата за поправка, за да може когато се съберат новите доказателства от разпита на соченият като съучастник,  да му бъде  повдигнато обвинение и на него. Съдът обаче не уважи това искане и насрочи делото за разглеждане по общия ред, където ще бъде призован въпросния свидетел, след като има повече информация за него.

Както TrafficNews разказа в серия материали тогава, 36-годишният Марио Илиев открадна два фолксвагена, едно ауди и едно порше кайен.

Двата фолксвагена модели „Пасат ЦЦ” и „Пасат” все още не са открити и върнати на собствениците, за разлика от аудито и поршето. Според първоначалните данни общото при кражбите било идентичният почерк на извършителя - докато колите са оставени от водачите за кратко без надзор с включени двигатели. След това джамбазинът сменял номерата, за да не бъде хванат.

Откраднаха колата на пловдивчанка от двор

Първият откраднат автомобил бил „Пасат ЦЦ”. Той е задигнат от млада жена на 28 ноември 2022г. преди тя да си тръгне от работното място. Тогава крадецът се промъкнал в двора на компанията в която работи в район “Северен”, на метри от сградата на Трето районно управление. Качил се е в колата минути преди 19 часа и е тръгнал с превозното средство. Автомобилът се карал от Мария Кощилакова, но бил на името на майка ѝ – Гена. Двете жени предявиха молба за конституирането им като частни обвинители срещу крадеца, претендирайки иск от сумата, каквато е стойността на автомобила. Съдът обаче не прие молбата им.

Втората открадната кола била поршето, собственост на Никола Диев. Тя била задигната на 19 декември 2022 г., докато мъжът бил спрял за малко пред офис на куриерска фирма. Автомобилът имал GPS и бил открит в землището на село край Дупница.

Третата кола „Фолксваген Пасат“ била на Фейзи Садъков, но била открадната от владението на Атакан Карагьоз. Карагьоз спрял за малко на улица в „Кършияка” на 6 януари миналата година. Въпреки, че бил в близост до колата, крадецът не се уплашил да действа. Карагьоз бил оставил автомобила без да го гази и крадецът влезнал и затворил вратата. Карагьоз чул и се опитал да го спре, но джамбазинът потеглил, като влачил пострадалия 5-10 метра.

Четвъртият откраднат автомобил бил – джип ауди бил открит в пазарджишкия участък на магистралата. 

Днес съда конституира в качеството си на частни обвинители само двамата потърпевши мъже, но отхвърли исковете им за разглеждане в това производство. След едночасовото заседание обаче, една от съдебните заседателки заяви, че всъщност няма да може да присъства на следващи дела, защото била служебно ангажирана. Това принуди съдия Силвия Цанкова да насрочи делото за май месец , като тогава разпоредителното заседание отново ще трябва да започне отначало с нов съдебен състав.

Към този момент Марио Илиев е с мярка за неотклонение „домашен арест” по друго дело, което се води в Пазарджик.

Откраднаха колата на мъж в Пловдив пред очите му, имате ли информация?Откраднатата кола е сив "Фолксваген" пасат

Задържаха софиянец за серията кражби на автомобили в КършиякаВсички коли са оставени от водачите за кратко без надзор с включени двигатели