Най-вероятната причина за пожара в пловдивската болница „Св. Георги“ е нерегламентирано пушене. Това каза пред bTV главен комисар Александър Джартов, който е директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

„Малко след 21 часа е получен сигнал за възникнал пожар в една стая на етаж 11 в болницата. Незабавно са били изпратени 10 екипа на пожарната. Ние имаме предварително изготвени планове за действие при такива ситуации, в толкова големи обекти“, поясни той.

Александър Джартов разказа още, че своевременно от зоната на пожара са изведени 24 души. Това е направено от персонала на болницата, докато очакват пожарните коли.  

„Пожарът сам по себе си не е бил голям, но задимяването е било голямо, заради горенето на синтетични материали. За щастие обаче всички са реагирали много адекватно“, посочи още директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Гражданин е опитал да загаси пожара с пожарогасител, но не успял, затова са се намесили пожарникарите.

Потушиха пожара в УМБАЛ „Св. Георги" – няма пострадали при инцидентаЕвакуирали са три етажа с пациенти, изясняват причината за пожар