В добро настроение, „На маса”, качени в камион и напук на лошото време, пристигнаха абитуриенти пред Тримонциум. Стотици абитуриенти бяха неприятно изненадани от проливния дъжд, който премина в градушка във втория ден от баловете под тепетата. Природното явление се изсипа точно в момента, в който абитуриентите се събираха с класовете си пред големите хотели в града.

Въпреки това обаче се намираха и такива, които истински се забавляваха на момента и градушката не им попречи, пристигайки качени в камион „на маса” и с тонколона, бибитки и чадър за плаж.

Пред хотел Тримонциум пристигнаха със скъпи коли, форсиращи мотори, лимузини, тирове и други возила, възпитаниците на ПГВАД "Христо Ботев" – Пловдив, СУ "Св.Патриарх Евтимий"/Лиляната и Професионална гимназия по битова техника.

Дъждът и градушката объркаха плановете на дамите, които пристигнаха без чадър, но въпреки това имаше и такива, които се бяха снабдили с такъв и предпазиха прическите си и грима. За щастие пороят спря и някои от абитуриентите успяха да пристигнат без да се намокрят.

Пред Новотела пък пристигнаха изискани дами, придружени от стилни кавалери. Луксозни возила изпращаха абитуриентите от Английската гимназия и от Търговската гимназия, които не сваляха усмивките от лицето си.

Абитуриенти пред Тримонциум:

Абитуриенти пред Новотела: