Жителите на Найден Герово настояват да бъде изградена ограда около напоителния канал, в който се удави 11-годишни дете. Припомняме, че трагичният инцидент стана преди два дни, докато две момчета си играели в района на канала. 

„Ние сме собственик на над 6 000 км канална напоителна мрежа на територията на цялата страна, като каналите в по-голямата си част са открити. В началото на всеки напоителен сезон се извършва обход от служител на и в случай на констатирани липси на предупредителни табели, които са били обект на вандализъм - се поставят нови такива. Около всички хидромелиоративни съоръжения за напояване и отводняване са поставени са поставени табели с надпис: Къпането забранено", обясни пред БиТиВи кметът на селото Атанас Арабаджийски. Той допълни, че кметството не разполага с достатъчно финанси, за да бъде изградено предпазно съоръжение. 

Арабаджийски допълни, че скоро ще дойдат много хора на канала да ловят риба, а преди години също е имало инцидент с дете.

Припомняме, че от "Напоителни системи" заявиха, че са взети всички мерки за безопасност. 

Около всички хидромелиоративни съоръжения за напояване и отводняване са поставени табели с надпис „Къпането забранено“. Същият надпис се изписва и върху облицовката на каналите, съгласно изискванията на Наредба за водноспасителната дейност по обезопасяването на водните площи.
„Напоителни системи“ ЕАД е собственик на над 6 000 км напоителна канална мрежа на територията на цялата страна, като каналите в по-голямата си част са открити. В началото на всеки поливен сезон се извършва обход от служителите и в случай на констатирани липси на предупредителни табели, които са били обект на вандализъм, се поставят нови такива. „Напоителни системи“ ЕАД ще окаже пълно съдействие на компетентните органи за изясняване на случая.“, съобщават от институцията. 

Удавеното край Пловдив дете се подхлъзнало, докато играело с приятел близо до каналаВ издирването на момчето се включили десетки