Музика огласи пенсионерски клуб „Чинара“ в село Белащица. Хора с  младежки дух се събраха, за да отбележат Международния ден на възрастните хора. За празника те посрещнаха кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов, заместник-кмета Борислав Инчев, общинския съветник Величка Стоичкова, служители на кметството в Белащица.

„ Пожелавам ви здраве, дълъг и достоен живот. Дължим ви много признателност, заради опита и мъдростта, които споделяте с нас. Ще имате и занапред нашето рамо, защото  имаме общи грижи: за адекватна на вашите нужди  среда на живот, за по-разнообразен културен живот и клубна дейност“, поздрави възрастните хора кметът Павел Михайлов. Клубът получи подаръци от община „Родопи“ и кметство Белащица.

А домакините се бяха погрижили да приготвят богата трапеза –баници,  погачи, сладки и разни вкусотии, с които се почерпиха, заедно със своите гости.

Празникът продължи цял следобед с музика, танци, много смях и куп приятни емоции.

По инициатива на кмета на общината Павел Михайлов тази година членовете на всички пенсионерски клубове на територията на населените места ще се съберат заедно, за да  отбележат подобаващо своя празник- Международния ден на възрастните хора, който се чества на 1 октомври.