Доброволци ще помагат в разчистването след наводнението в село Каравелово. По-рано днес от кметството на населеното място отправиха апел към хората да се включат в акцията, а мнозина вече са заявили желание да участват в почистването. Всеки, който желае да се включи във възстановителните дейности, може да заповяда утре в 8:30ч. всички пред кметството, където ще бъдат разпределени задачите.
 
Желателно е да се носят инструменти за почистване на кал - лопати, копачи, гребла, колички и др. Задължително е да се носи и питейна вода. 
 
В момента има нужда от почистването на кал от около 100 къщи и дворове.  Приоритетно ще се започне с почистването на едно от най пострадалите места - детската градина, за да започне тя да приема деца. Има нужда и от питейна вода за следващите дни.
 
Едрите наноси по улиците и рязането на дървета ще се извършва с техника от общината и военните.
 
"Положението в селото е много тежко и има нужда от помощ и подкрепа! Много кал и наноси са блокирали улици и къщи. Още има хора, които не могат да напуснат или да влязат в имотите си. Нека бъдем сплотени в този тежък момент!", апелират от кметството.