Четирима младежи оползотвориха един от последните дни от лятната ваканция като направиха добро дело и показаха на всички как трябва да се грижат за красотите, с които се гордее нашия народ и се слави нашата родина.

Две пловдивчанки, момче от Пазарджик и още едно, родом от Батак запретнаха ръкави и почистиха Мемориала "Априлци и Антонивановци" в бунтовния град.

За няколко часа момчетата и момичетата, които били на гости на своите баби и дядовци в планинското градче, напълниха десетки чували с хартии, пластмасови бутилки и найлони и превърнаха парка около паметника в доста по-чисто и приятно място.

Младежите споделят, че мястото е редовно посещавано от туристи и от други младежи, решили да се полюбуват на гледката, която се открива от мястото, но след това всичко наоколо остава осеяно с боклуци. Самите те, също редовно се качвали по алеята със стълбите и не могли да останат безучастни, след като виждали вандалските постъпки на посетителите.

Ние можем да кажем само едно голяма браво на децата и да си пожелаем да има повече хора като тях, които да се грижат за забележителностите в родината и да не спират да променят света наоколо. 

Патриотичен маршрут край Пловдив! Потопете се в духа на празника СНИМКИСамо на няколко километра от тепетата може да се докоснете до историята на Освобождението